Yöresel Kültürün İzleri Esenyurt’ta Yaşatılıyor

Yöresel Kültürün İzleri Esenyurt’ta Yaşatılıyor

EsenyurtBelediyesi’nin yöresel kültürün mihenk taşlarından biri olan halk oyunlarınınher kesime ulaşmasını sağlamak amacıyla düzenlediği "Halk Oyunları" kursu, vatandaşlardan yoğun ilgigörüyor.

Anadolu'nunçeşitli yörelerine ait halk oyunlarını vatandaşlarla buluşturan EsenyurtBelediyesi, Türk kültürünün yaşatılmasına katkı sağlamayı sürdürüyor. Bukapsamda açılan Halk Oyunları kursunda Diyarbakır, Kars-Ardahan, Kafkas, Van,Bitlis, Erzurum, Artvin, Kırklareli, Zeybek, Trabzon (Horon) gibi farklı bölgelerin yöreseloyunları öğretiliyor. Verilen eğitimlerle kursiyerler hem bütünleşmeyi hem dedikkatlerini kaybetmeden organize olmayı öğreniyor. Katılımcı sayısı 400'ü aşankursta, profesyonelleşen kursiyerler belediyenin birçok etkinliklerindeperformanslarını gösteriyor. Dersler, hafta içi yetişkin ve hafta sonu çocukgrubu olmak üzere belediyenin üç farklı kültür merkezinde devam ediyor.

Esenyurt Halk Dansları Ailesiyiz”

Kursiyer sayısının gün geçtikçe arttığınıbelirten Halk Oyunları Eğitmeni Mustafa Gümüş, “Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Başladığımızkurslarda her gün kursiyer sayımız artmakta. Bizim bir ailemiz var. Esenyurthalk dansları topluluğu değil aslında Esenyurt halk dansları ailesiyiz” dedi.

“Başkanımızın Ön Sıralarda İzlemesi Bizi Umutlandırıyor”

Dört yıldır halk oyunları kursuna devam edenNurdan Mert, “Bu kursa hem hobi olarak hem de sosyal faaliyet olarak güzelvakit geçirmek amacıyla başlamıştım ama sonra öğrenmiş olduğumuz oyunların Kardeş Kültürler Festivali,Çanakkale Şehitleri Anma Gecesi, yıl sonu gösterileri gibi çeşitli festivallerde yerinibulması ve beğenilmesi bizi çok mutlu etti. Belediye Başkanımız Kemal DenizBozkurt’un bize sağladığı olanaklar ve her programımıza gelip ön sıradan izleyerek alkışlaması bizi daha daumutlandırıyor” diye konuştu.

2s6pzvjpkxlxelIriqb4hfdq.jpg

y09oxbc7xuekwvmlhza2iIju.jpg

sq0ektucrjct9m1f6oplzhI3.jpg

qnsjd2zxvwpom6I1kytbgrw0.jpg

fh1zkt9dgoabtcc64h2vsg0l.jpg

pt8wjrxszhcdjgb3smv0kxge.jpg

gr7pgsfmcqd4abwoqbxe9wpn.jpg

by10ljdfswi4nc9r3kbjk7Ip.jpg

lbxhzrjqbnodpzkuue5fjwcy.jpg

zpvclx735uotasf621dhmion.jpg

dvyofcarqbogxbzf2mvejhwh.jpg

3qctfquhgupbxk1g60yrkx5a.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.