YÜKSEK ENFLASYON JPMORGAN’A FAİZ TAHMİNİ DEĞİŞTİRTTİ

YÜKSEK ENFLASYON JPMORGAN’A FAİZ TAHMİNİ DEĞİŞTİRTTİ

ABD merkezli finans kuruluşu JPMorgan, Türkiye’de enflasyonun 26 ayın en yüksek seviyesine çıkması sonrasında yıl sonunda kadar Merkez Bankası’dan 50’şer baz puanlık 3 faiz indirimi tahminini 2’ye düşürdü.

ABD merkezli finans kuruluşu JPMorgan, Türkiye’de enflasyonun 26 ayın en yüksek seviyesine çıkması sonrasında yıl sonunda kadar Merkez Bankası’dan beklediği 50’şer baz puanlık 3 faiz indirimi tahminini 2’ye düşürdü.

ABD merkezli finans kuruluşu JPMorgan, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı enflasyon rakamları sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) faiz indirimi beklentilerini azalttı.

Enflasyonun 26 ayın en yüksek seviyesine çıkması sonrasında rapor yayınlayan JPMorgan, yıl sonuna kadar 50'şer baz puanlık sadece 2 faiz indirimi beklediklerini bildirdi. JPMorgan daha önce yayınladığı raporda ekim, kasım ve aralık aylarında olmak üzere toplam 3 kez 50'şer baz puanlık faiz indirimi yapılacağınıöngörüyordu. JPMorgan ayrıca, bir dizi makroekonomik ve siyasi faktörün ciddi belirsizlikler ortaya çıkardığına işaret ederek 2022 yılı sonu için TCMB politika faizi tahminini de yüzde 14,5'ten yüzde 15,0'a yükseltti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.