Yüksel Mansur Kılınç:" Partinin nöbetini tuttuk"

Yüksel Mansur Kılınç:" Partinin nöbetini tuttuk"

Herkesin CHP’ye bitti gözüyle baktığı o günlerde partinin nöbetini aynı zamanda partimizin bayrağını dimdik tuttuk.

 CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı ve Yön Radyo Yönetim Kurlu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç:"Ön seçim AKP'nin geriletilmesi  için hayati öneme sahip"

İstanbul CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı ve Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç, AKP'nin geriletilmesinde CHP'nin yaptığı ön seçimin hayati önemde olduğuna dikkat çekerek, "CHP'nin grup başkanvekilliğini 4 yıl süreyle yapan bir arkadaşınız olarak söylediklerimin ne anlama geldiğini seçimle bu göreve gelmiş partili arkadaşlarım olarak en iyi sizler anlarsınız" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Grubu'nun toplantısı öncesinde yapılan CHP Meclis Grubu toplantısında İstanbul'un 3 seçim bölgesinde bazı ön seçim milletvekili aday adayları kısa konuşmalarla kendilerini tanıttı.

CHP Grubu toplantısına Yüksel Mansur Kılınç'la beraber CHP Denizli Milletvekili ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Aday Adayı İlhan Cihaner, CHP İstanbul Milletvekili ve İstanbul 2. Bölge Aday Adayı Aykut Erdoğdu,  1. Bölge'den Sıtkı Dinç Çoban,

 Halit Temiz, Metin Kaya, 2. Bölge'den Mustafa Tüysüz, Gülay Yedekçi, 3. Bölge'den Atalay Oğul, Ali Uçar, Oruç Oymak ve Evrim Solmaz Decker katıldı.

Toplantıda İBB CHP Grubu Başkanvekili Ertuğrul Gülsever'in yönetiminde yapılan toplantıda ilk söz alan İlhan Cihaner, "Önümüzdeki en önemli görev  29 Mart'ta yapacağımız ön seçimi aklı selimle en rasyonel şekilde sonuçlanmasını sağlamaktır.

Bunu sağladığımızda, ön seçimde oy kullanacak üyelerimizin katılımı ve seçimi kazanmaya dönük motivasyonu ile asıl hedefimiz olan AKP'nin geriletilmesi ve iktidardan düşürülmesi hedefini gerçekleşmesine ulaşmak için çok önemli bir adım atmış olacağız" diye konuştu.

İlhan Cihaner'den sonra söz alan Aykut Erdoğdu ise, CHP'nin bugüne kadar güçlü ve nitelikli muhalefet yaptığına dikkat çekerek, "Artık bu muhalefet odaklı muhalefetin yanı sıra artık gündem belirleyen, tartışma yaratan ve hayatı yeniden kuran bir parti olmayı hedeflemeliyiz. Bunu sağlayacak çok kıymetli isimler var aday adaylarımız arasında. Mesela 2. Bölge'den Yüksel Mansur Kılınç bunlardan biri.

Bu nedenle yeni bir siyaset tarzı geliştirmeliyiz. Ayrıca partimiz için özel bir anlamı ve sembol bir isim olan sevgili arkadaşım İlhan Cihaner 3. Bölge'den ön seçime katılacak. Ona sahip çıkmanızı istiyorum" dedi.

Yüksel Mansur Kılınç ise görüşlerini, "Dün tarlada izimiz olduğu için bugün buradayız. Partimizin baraj altında kaldığı 1999 seçimlerinden sonra İBB CHP Grubu'nun Başkanvekilliği görevini üstlendim. O günlerden bugünleri gördüğümüz için ranta tahvil edilecek hiçbir projeye izin vermedik.  Partimiz baraj altında kalmıştı ve herkesin CHP’ye bitti gözüyle baktığı o günlerde partinin nöbetini aynı zamanda partimizin bayrağını dimdik tuttuk.  Şimdi öncelikli görevimiz olan AKP'nin geriletilmesinde ön seçim hayati öneme sahip. CHP'nin grup başkanvekilliğini 4 yıl süreyle yapan bir arkadaşınız olarak söylediklerimin ne anlama geldiğini, seçimle bu göreve gelmiş partili arkadaşlarım olarak en iyi sizler anlarsınız. Sizleri en iyi şekilde temsil edecek, sesinizi en iyi şekilde duyuracak aday adaylarına desteklemenizi dilerim" diye özetledi ve CHP İBB Grubu’na teşekkür etti…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.