Yusuf Erbay Yeşil Liderliği anlattı

Yusuf Erbay Yeşil Liderliği anlattı

Prof. Dr. Yusuf Erbay’ın "Vizyon 2050 Yolunda Yeşil Liderlik" söyleşisi Tüyap Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

Interexpo Salonu'nda gerçekleşen söyleşiye 

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda dinleyici katıldı. Söyleşinin ardından 36 saat süren ‘’Yeşil Liderlik’’ eğitimlerine katılan Büyükçekmece Belediyesi personellerine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin tarafından sertifikaları verildi.

‘’Doğa dostu olmayan üretim tarzlarına yeni yeşil liderler geçit vermemeli’’

"Vizyon 2050 Yolunda Yeşil Liderlik" söyleşisinde yeşil liderlik, küreselleşme gibi konular hakkında konuşan Prof. Dr. Yusuf Erbay şunları ifade etti: ‘’Değişenlerin en başına yeşillik koymak zorundayız. Yeşil kaygısını koymak zorundayız. Doğa dostu olmayan tüketim biçimlerini engellemek zorundayız ve doğa dostu olmayan üretim tarzlarına da artık bu yeni yeşil liderler geçit vermemeli. Yeşil adaletten bahsediyoruz. Bütün bu olguları üst üste koyan, dünyadaki gelişmeleri de izah edebilecek nitelikte birikime, anlayışa sahip olan bir yapılanmadan söz ediyoruz. Bilgi çağı, küreselleşme, sürdürebilirlik, nesnelerin interneti, yapay zeka pek çok kavram etrafımızda uçuşuyor. Bunları bir araya getirip harmanlayabilecek ve bunları yeşil bir sentezle bağdaştırabilecek bir modelden söz ediyoruz.’’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.