ZEKİ MÜREN’İN ADI, YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLDİ

ZEKİ MÜREN’İN ADI, YAŞADIĞI SOKAĞA VERİLDİ

‘Sanat Güneşi’ olarak da anılan Zeki Müren’in adı, İBB Meclisi’nde oybirliği ile alınan kararla 24 yıl boyunca yaşadığı Beşiktaş’ta bulunan Akağaç Sokağı’na verildi.

Sanat Güneşi” olarak da anılan Zeki Müren’in adı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde oybirliği ile alınan kararla, Beşiktaş’ta 24 yıl boyunca yaşadığı Akağaç Sokağı’na verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi kasım ayı 3. oturumu, Yenikapı’da bulunan Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde, Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul’un başkanlığında yapıldı.

Oturumda, Beşiktaş Konaklar Mahallesi’nde bulunan Akağaç Sokağı'nın isminin “Zeki Müren” olarak değiştirilmesi teklifi gündeme getirildi.

Beşiktaş Belediyesi’nin, Zeki Müren’in adının, 1962-1986 yılları arasında yaşadığı Konaklar Mahallesi’ndeki Akağaç Sokağa verilmesiyle ilgili tavsiye niteliğindeki teklifi, eylül ayında İBB Meclisi’ne gelmişti. Çalışmaların tamamlanmasının ardından teklifle ilgili ortak komisyon raporları İBB Meclisi’ne sunuldu. 

Akağaç Sokağın isminin “Zeki Müren Sokak” olarak değiştirilmesi, İBB Meclisi'nde oybirliği ile kabul edildi. 

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ TAVSİYE ETMİŞTİ

Beşiktaş Belediye Meclisi’nin 21 Mayıs 2021 tarihli tavsiye niteliğindeki kararında özetle şöyle denilmişti:

“Söz konusu Konaklar Mahallesi, Akağaç Sokakta 1962-1986 yılları arasında yaşayan Zeki Müren’in yaşadığı sokağa isminin verilmesi sevenleri tarafından sosyal medyada gündem olmuştur. 600’ü aşkın plak ve kaset dolduran, 1955’te ‘Manolyam’ adlı şarkısıyla Türkiye’de ilk kez verilen Altın Plak Ödülü’nü alan ve 1991 yılında Devlet Sanatçısı seçilen Zeki Müren şöhretinin doruğunda olduğu 1962-1986 yılları arasında Konaklar Mahallesi, Akağaç Sokak, 6 numaralı villada yaşaması sebebi ile isminin sokak ismine verilmesi uygun olacağı düşünülmüştür."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.