Zeliha Aksaz Şahbaz Sağlıkçı Milletvekilleri ile Bir Araya Geldi

Zeliha Aksaz Şahbaz Sağlıkçı Milletvekilleri ile Bir Araya Geldi

CHP Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz başkanlığında sağlıkçı Milletvekilleri ile yerel yönetimlerde uygulanacak sağlık politikalarına yönelik bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Parti Meclisi Üyesi Eczacı Nazan Güneysu, Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala, Ankara Milletvekili Aylin Yaman, Osmaniye Milletvekili Dr. Asu Kaya, Giresun Milletvekili Eczacı Elvan Işık Gezmiş, Samsun Milletvekili Dr. Murat Çan, Uşak Milletvekili Dr. Ali Karaoba, Zonguldak Milletvekili Dr. Eylem Ertuğrul katıldı.

Nüfusun çok büyük çoğunluğunun yaşadığı kentlerde uygulanacak yerel yönetim politikalarının son derece önem kazandığı ortadadır. Bu bağlamda kentlerde uygulanacak sağlık politikaları toplum sağlığının korunması ve iyileştirilmesinde büyük önem arz ettiği göz önüne alınarak yerel politikalar ele alındı.

Kentlerimizde sağlıklı yaşama yönelik olarak sağlık tarama programları, sağlık okur yazarlığının geliştirilmesi gibi sosyal destek programları, 1. basamak sağlık hizmetlerinde görülen aksamalara yönelik olarak destek hizmetleri, kadın sağlığı hizmetleri, bağımlılıkla mücadele, geriatrik bakım, evde bakım hizmetleri gibi koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve eksiksiz uygulanması konularında görüş birliğine varıldı.

Toplantıda kentlerimizde halk sağlığını etkileyen temiz hava ve temiz su, güvenli gıdaya ulaşım, atıkların sağlıklı bir şekilde dönüştürülmesi ve bertaraf edilmesi gibi çevresel etmenlere yönelik hizmetler de değerlendirildi.

Cumhuriyet Halk Partisinin ve yönetimde olduğu belediyelerin sağlık hizmetlerine ulaşmakta sıkıntı yaşayan ve mağdur olan vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğu ifade edilerek toplantı sona erdirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.