Zeydan Karalar, Adana’nın Asırlık Sorunlarını Tarihe Karıştırıyor

Zeydan Karalar, Adana’nın Asırlık Sorunlarını Tarihe Karıştırıyor

 

Mahallede birleşik sistem çalışan kanalizasyonve yağmur suyu hattı ayrıştırılıyor.

2019’den bu yana 337 km kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa edildi.

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) şehir genelindesürdürülen altyapı çalışmaları kapsamında Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı HasanMahallesi’nin birleşik sistem çalışan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarınıayrıştırıyor. Böylece, yoğun yağışlarda meydana gelebilecek su baskınıtehlikesi olabildiğince azaltılmaya çalışılıyor.

 

YENİ NESİL, DAHA SAĞLIKLI VE DAYANIKLI BORULARKULLANILIYOR

UlubatlıHasan Mahallesi’nde mevcut kanalizasyon ve yağmur suyu hatları birleşik sistem nedeniylezaman zaman soruna neden oluyordu. Özellikle şiddetli yağışlar sonrasındaoluşan su baskınları nedeniyle mahalle sakinlerinin yaşamı olumsuz yöndeetkileniyordu. ASKİ ekipleri, Adana’nın birçok noktasında olduğu gibi, UlubatlıHasan Mahallesi’nde de mevcut hatları büyüterek yenilemek için harekete geçti. Eskiboruların yerine daha büyük çaplarda ve daha sağlıklı, dayanıklı olan yeninesil boruların kullanıldığı çalışma kapsamında birleşik sistem çalışan hatlarınayrıştırılması sağlanıyor. 

ŞİDDETLİ YAĞIŞLARDA MEYDANA GELEN SU BASKINISORUNU ORTADAN KALKACAK

Çalışmalarıyerinde incelemek ve vatandaşlarla bir araya gelmek için Ulubatlı HasanMahallesi’ni ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,‘’Birleşik sistem çalışan hatlarda atık sular ve yağmur suları bir aradabirikiyor ve şiddetli yağmur yağdığı zaman su geri çıkabiliyor. Projemiz sonaerdiği zaman yağmurda evleri su basmayacak’’ dedi. Başkan Zeydan Karalar,Adana’nın birçok noktasında birleşik kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarınınayrıştırıldığını ifade etti. 

 

Projenintamamlanmasıyla birlikte kanalizasyon hattı boru çaplarının artması sayesindeatık su sistemi daha rahat çalışacak; yağmur suyu hattının ayrı olmasıyla dasuyun tahliyesi sorunsuz gerçekleştirilerek mahallede yaşanan su taşkınları sonbulacak.

Altyapıyıgüçlendirecek ve su baskınlarına son verecek büyük projelere imza atarak 2019yılından bu yana 337 km kanalizasyon ve yağmur suyu hattı inşa eden Adana Su veKanalizasyon İdaresi, yeni çalışmalar için de hazırlıklarını sürdürüyor.

 

 

xpvomelwqbtapI6kd81n4m72.jpg

8ka9reb6m3wu1obhutwyqief.jpg

f3wonfhsciybp64k0eqjqdwy.jpg

jkvqatwyl1p9nzry3jeehait.jpg

h8Ixtu9ao6rc42kqz7jel13h.jpg

xpnxod9ztwhc3k1u0jrstw75.jpg

4stl8zvhjaymzm73rqe5ur1w.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.