Zeydan Karalar Adana’nın Geleceğini Planlıyor

Zeydan Karalar Adana’nın Geleceğini Planlıyor

Adana UlaşımAna Planı Hazır

Büyükşehir,şimdiye kadar yapılmayan ve olmaz denilen işleri tamamlıyor.

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin, kent içi ulaşım ve trafik sorununu çözmek içinhazırladığı Ulaşım Ana Planı Final Bilgilendirme Toplantısı, Hilton Oteli’ndeyapıldı. Bimtaş’ın yöneticileri, bilim insanları, odalar, meslek örgütlenmeleri,sivil toplum kuruluşları ile kent dinamiklerinden yöneticilerin katıldığıtoplantının açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar, Adana’ya başka bir perspektifle baktıklarını, geçmişte yapılmayan amakentin ihtiyacı olan, Adana’yı geleceğe hazırlayacak çalışmalarıbaşlattıklarını, “olmaz, bitmez” denilen işleri tamamladıklarını açıkladı.

Başkan ZeydanKaralar şunları söyledi: “Adana Ulaşım Ana Planı’nı hazırladık. AdanaBüyükşehir Belediyesi Adana’yı karmaşadan kurtarma noktasında çok ciddi çabagösterdi. Bu çalışmaların yanı sıra şu anda kişi başına 1 buçuk metrekare olanyeşil alanı 10 metrekareye çıkarmak için de çalışmalarımız devam edecek.”

ULAŞIMPROBLEMLERİNİN AZALTILMASINA YARDIMCI OLUR

Şehir içinyapılan işlerde bilimin, tekniğin ışığında çalışmak gerektiğini anlatan BaşkanZeydan Karalar, “Ulaşım Ana Planı, bir şehirdeki ulaşım ihtiyaçlarının analizedilmesini ve yönetilmesini sağlayan en önemli planlama aracıdır. Şehirdekihızlı nüfus artışı ve şehirlerin büyümesiyle birlikte toplu taşımasistemlerinin geliştirilmesi ve yeniden yapılandırılması, ulaşımın sorunsuzşekilde devamı için gereklidir. Ulaşım Ana Planı, farklı ulaşım araçlarınınkullanımını düzenleyip, trafik akışını optimize ederek ve toplu taşımasistemlerini geliştirerek şehirdeki ulaşım problemlerinin azaltılmasına yardımcıolur. Bu da şehirdeki ulaşımın daha verimli ve çevre dostu hale gelmesinisağlar. Bu nedenle Ulaşım Ana Planı, şehirlerin sürdürülebilirlik, çevreselperformans ve ekonomik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur. Şehirlerdekitrafik sıkışıklığının azaltılmasına, yaya ve bisiklet yollarının güvenliği veerişilebilirliğinin artırılmasına, ulaşım hizmetlerinin entegrasyonuna ve toplutaşıma araçlarının daha geniş bir kesime hitap etmesine olanak sağlar. UlaşımAna Planı şehirlerin gelecekteki ulaşım ihtiyaçlarını belirlemelerine ve bunauygun olarak stratejiler geliştirmelerine yardımcı olur” dedi.

ADANA’NIN 3TEMEL SORUNUNDAN BİRİ TRAFİK

Yapılan tümaraştırmalara göre Adana’nın üç temel sorunundan birinin trafik problemi olduğunuifade eden Başkan Zeydan Karalar, bunun en önemli nedenlerinden birininbütünlükçü bir Ulaşım Ana Planı’nın bulunmaması olduğunu, bu nedenle planlamasürecini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

BİSİKLETYOLLARI ÇOĞALTILIYOR

Adana’dayapılan 27 km bisiklet yoluna ilave olarak 31 km daha bisiklet yolu yapımişinin devam ettiğini hatırlatan Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöylesonlandırdı: “Ulaşım Ana Planı, şehirlerin sürdürülebilir ulaşım sistemleri vekentsel planlamaların önemli bir parçasıdır. Adana’mızın büyümesi, gelişmesi,yenilenmesi hedeflerini destekleyen, yaşam kalitesinin artırılmasına katkısağlayacak bu planı şehrimize kazandırmış olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Emeğigeçen arkadaşlarımıza, paydaşlarımıza, Bimtaş’a ve bizden destekleriniesirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sevgili kardeşim Ekremİmamoğlu’na da teşekkür ediyorum.”

Açılışkonuşmalarının ardından Adana Ulaşım Ana Planı Genel Sunumu yapıldı. Sonrasındateknik sunumlar gerçekleştirildi.

Ulaşım Modelive Senaryoları konulu sunumu Prof. Dr. Haluk Gerçek yaptı. Kısa Vadeli ÇözümÖnerileri başlıklı sunumu Doç. Dr. Fikret Zorlu gerçekleştirdi.

vskld4nnfuqthxstrwu52jmo.jpg

zyugthp9dzw3raboq54km0sq.jpg

72I6ogmsddqbazewpth1xyux.jpg

ahk4s6umzfccebtu189xw7xk.jpg

ixzpl54hm9clcy6vIux80doe.jpg

guws9wqoeui673n8dyhoj5pI.jpg

iro7sj3q5l896bafopnymtwk.jpg

bftc7qgl2oezktnwhaulswpv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.