Zeydan Karalar, “Bizi esir edemeyeceklerini Çanakkale’de gördüler, Kurtuluş Savaşı’nda öğrendiler.”

Zeydan Karalar, “Bizi esir edemeyeceklerini Çanakkale’de gördüler, Kurtuluş Savaşı’nda öğrendiler.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 18 MartŞehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü nedeniylemesaj yayımladı. Türk Ulusunu vatansız bırakmak için bütün güçleriyle saldıranemperyalistlerin, kahraman Türk Ordusu karşısında ağır bir yenilgiye uğradığınıbelirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Atalarımız bizlerebir vatan bırakmak için canlarını hiçe saymışlardır. Onların fedakarlıklarısayesinde bugün varlığımızı sürdürüyor, özgürce nefes alıyoruz” dedi.

ÇANAKKALE ZAFERİ VE RUHU, KURTULUŞ SAVAŞI’NA İLHAM OLDU

Çanakkale Zaferi’nin, Türk Milleti’ni esir ederek,Anadolu’dan söküp atmak isteyenlere atılan şamar olduğu kadar, mazlummilletlere de umut olduğunu söyleyen Başkan Zeydan Karalar, “ÇanakkaleSavaşı’nda, kara muharebelerinde önemli başarılara imza atan ve nasıl biraskeri deha olduğunu dünyaya kanıtlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu BüyükÖnder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’na giden yolda Çanakkale Ruhu’nunyaratılmasına öncülük etmiştir. Çanakkale Zaferi; düşman ne kadar güçlü ve çokolursa olsun, milletimizin inancı ve bağımsızlığa olan düşkünlüğü karşısındayenilgiye mahkum olduğunun destansı kanıtıdır. Çanakkale’de Türk MilletiniAnadolu’dan da çıkarmak için gözü dönenlere karşı, yüzbinlerce şehit ve gazipahasına tarihin en büyük zaferlerinden biri kazanılmıştır.

Çanakkale Savaşı’nda Türk Ordusu’nun dünya savaş tarihinealtın harflerle yazılan zaferi, dünya tarihini de değiştirmiştir.  Atalarımızın canları pahasına kazandıklarızaferin değerini bilmeli, Çanakkale Destanının önemini gelecek nesillere dahaderinden aktarmalıyız.

Bu kutlu zafer gününde başta Türkiye Cumhuriyeti’ninKurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz vegazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.