Zorunlu Göç Yönetiminde Yerel Yönetimlerin Rolü Konuşuldu

Zorunlu Göç Yönetiminde Yerel Yönetimlerin Rolü Konuşuldu

Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt, 6. Mülteciler Alanında Belediyeler ArasıKoordinasyon Platformu toplantısına katıldı. Göç olgusuna ve sonuçlarına dairsosyal uyum, kent uyumu ve göç yönetimi bağlamında projelerin anlatıldığıpanelde konuşan Başkan Bozkurt, “Yabancı uyrukluların toplumla sosyal uyumiçerisinde yaşaması için birçok çalışma yürütüyoruz” dedi.

MültecilerAlanında Belediyeler Arası Koordinasyon Platformu’nun ‘Zorunlu Göç SürecindeKimseyi Geride Bırakma: Kentlerin Rolü’ konulu paneli Şişli’de bir oteldegerçekleşti. Kentlerin zorunlu göç yönetimindeki yerinin konuşulduğu paneleEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un yanı sıra GaziosmanpaşaBelediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, TBMM Göç ve Uyum Komisyonu Başkanı AtayUslu gibi birçok önemli isim katıldı. Yerel yönetimlerden, ulusal düzeydekikurumlardan ve uluslararası kuruluşlardan gelen panelistler, göç alan kentlerinmevcut bağlamını ve yerel yönetimlerin ulusal politika ve stratejilerinin uygulanmasının ve bütçe yönetimininnasıl bir parçası olduğunu tartıştı. Sosyal koruma projesi kapsamında oluşturulanhukuki ve psikolojik destek mekanizmaları ve ev sahibi topluluklarlamültecilerin barış içinde bir arada yaşamalarının desteklendiği programdapanelist olarak konuşan Başkan Bozkurt, "Göç denilince biz sonucu konuşuyoruz. Bencekonuşulması gereken; göçünnedenleri. Yerinde ve düzenli çalışmalar yapılırsa bu insanların göç etmeyibırakıp dünya ekonomisine, siyasetine, felsefesine daha büyük katkılarıolacağını biliyoruz” diye konuştu.

“Yabancıların Toplumsal Uyumu İçinÇalışmalar Yapıyoruz”

Esenyurt’un Türkiye’ninbütün illerinden göç alan bir kent olduğunu söyleyen Başkan Bozkurt şöyle devametti: “İlçemiz, 101 değişik ilden vatandaşların da göçüp geldiği bir ilçe.Anadolu’nun bütün hoşgörü kültürünü içinde barındırıyor. Türkiye’de en çok göçalan, Türkiye’nin en kalabalık ilçesiyiz. Tahminimize göre 250-300 bincivarında yabancı uyruklu yaşıyor. Bir bölümü kayıtlı, bir bölümü de geçici koruma kapsamındaama geçici korumave kayıtlı olanların üzerinde kayıtsız, kontrolsüz bir nüfus var. Bu birçok olumsuzluğu beraberindegetiriyor. 26 bin ilkokul ve ortaokul düzeyinde yabancı uyruklu çocuk yaşıyor.Çocuk nüfusunun çok olması aynı zamanda bizim okul, sağlık gibi sorunlarımızınyetersizliğini önemli ölçüde etkiliyor. Bütçemizin bir kısmını ekstra gelenyabancı uyruklu kişiler için harcıyoruz. Biz, insan olmanın getirdiği sorumlulukdolayısıyla kendi vatandaşlarımız gibi uyum içerisinde yaşamaları içineğitimler veriyoruz. Bunun yanında psikolojik ve sosyolojik destek eğitimlerile dil eğitimi veriyoruz. Özellikle kadınların ve çocukların korunmasınayönelik birtakımçalışmalar yapıyoruz. Zorunlu göç ile gelenler, 'Aşçı Yardımcılığı', 'Pastacılık' gibi kurslarımızdan dafaydalanabiliyor. Burada barınamayıp ülkesine dönmek isteyenler için 'Gönüllü Geri Dönüş' organizasyonu yapıyoruz.”

ecpa5xmd7wivwdqfokr3ojnr.jpg

veask3q79pfnjqljrgk1pnzz.jpg

olmxkgj1fqraad8Ix43ypzw7.jpg

8otIfkq5dhzp4gxbn3n0mvay.jpg

o2ptuj5qk948rsm63or1zihs.jpg

rnwhnygtf5zevqo9z1lsyetp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.