Zühtü Erişen Koşusu'nu Hermione Granger kazandı

Zühtü Erişen Koşusu'nu Hermione Granger kazandı

1975 yılında Kulübümüz Başkanlığı'na seçilen merhum Zühtü Erişen'i andığımız mücadelede, 3 yaşlı dişi safkan İngiliz tayları 1600 metre mesafe çim pistte boy gösterdi.

2022 yılı Zühtü Erişen Koşusu'nu, Tolga Karakartal'ın sahibi olduğu Hermione Granger (Luxor - My Lady / Mujtahid) jokeyi Vedat Abiş idaresinde kazandı. Seval Alveroğlu yetiştirmesi safkan son startı olan ve galibiyetle ayrıldığı A2 Kızkulesi Koşusu'nun ardından bu mücadelede de başarılı bir performans sergileyerek üst üste ikinci Açık koşu zaferine imza attı. İbrahim Bekiroğulları'nın antrene ettiği al dişi tayın bu birinciliği yarış hayatının yedinci galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

10 safkanın katılım gösterdiği yarışta jokeyi Görkem Özçelik ile start alan Splendid (Luxor - Grand Expectations / Grand Ekinoks) pistten ikincilikle ayrılırken, Fluttershy (Hakeem - Thereziko / Red Bishop) Halis Karataş idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Gökhan Kocakaya ile mücadelede boy gösteren Lady Palpatine (Bushranger - Emine Hanım / Distant Relative) tabelanın dördüncü basamağında yer alırken, Forlorn (Papa Clem - The Professionel / Lion Heart) Ayhan Kurşun idaresinde koşuyu beşinci tamamladı.

Yarışın galibi Hermione Granger için bitiriş derecesi 1.29.90 olurken, farklar 1,5 Boy - 4 Boy - Burun - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Fatih Kuru'ya kupasını merhum Zühtü Erişen'in yeğeni Levent Erişen verdi.

Törene Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Gülnur Gülerce, Kulübümüz Asli Üyesi Sadrettin R. G. Atığ ve davetliler de katıldı.
 

Zühtü Erişen

1916 yılında Sivas'ta doğan Zühtü Erişen, 1956 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Kurduğu harada yetiştiricilikle de uğraşan Zühtü Erişen, yetiştirdiği değerli safkanlar ile başta Gazi Koşusu olmak üzere, Başbakanlık, Türkiye Jokey Kulübü, Cumhurbaşkanlığı, Çaldıran, Dişi Tay Deneme ve Kısrak Koşuları'nı kazandı. 1975 yılında Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. 1983 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Zühtü Erişen'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

2cvs7umdwkqIlfzalo1ty9xf.jpg

oxetvat9ihgj4d85kydw607q.jpg

jo6ahIq5zh4cm90pbkuqtfor.jpg

rstu2c6ljiza8eyopmu4n3xw.jpg

ynonpfrbs8dc92e3al0x7wgr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.