19 Mayıs Kartal'da,Coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Kartal'da,Coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kartal’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Kartallı Kazım Meydanı’ndan başlayan Ata’ya saygı yürüyüşü, Kartal Meydanı’nda düzenlenen Gülşen Konseri ile son buldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kartal’da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başlayan etkinlikler, Kartallı Kazım Meydanı’nda düzenlenen “Ata’ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü” ile devam etti. Yürüyüşe, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP Kartal İlçe Başkanı Kamer Gök, CHP İstanbul İl Başkanlığı, CHP İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlığı, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, Başkan yardımcıları, Başkan Danışmanları, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Prof. Dr. Orhan Çekiç ve on binlerce vatandaş katıldı.

 

Kartallı Kazım Meydanı’nda toplanan on binlerce kişi, dev Türk ve Atatürk bayrağının yanı sıra meşaleler ve “Bütün Ümidim Gençliktedir”, “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ve “Savaşa Hayır” yazılı dövizler eşliğinde Kartal Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Kortej yürüyüşü, ellerinde ‘Atamızın İzindeyiz,’ ‘Atamızı Saygıyla Anıyoruz’ yazılı pankartlarla ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganlarıyla Kartal Meydanı’nda son buldu.

 

Meydandaki kutlamalar ise saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Doğa Koleji Ritim Grubu, gösterileriyle halkı coşturdu. “Irmağın Kıyısında” adlı müzik grubu da şarkılarıyla izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Kartallılar, grubun birbirinden güzel ezgileriyle coştu.

 

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, önce Kartal halkını ve gençleri selamladı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz konuşmasında “19 Mayıs, Demokrasiyle taçlanmış Cumhuriyet demektir. 19 Mayıs, gelecek demektir, genç fikir demektir. Atatürk’ün ‘Genç fikirli demek doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir’ sözüyle niye gençlere seslendiğini bilmek gerekir. 19 Mayıs demek komşularıyla iyi geçinmek demektir. Yurtta Sulh Cihanda Sulh demektir. 19 Mayıs demek, bir milletin doğuşu demektir. 19 Mayıs, ulusal Kurtuluş savaşlarının başlangıç tarihi demektir. 19 Mayıs, emperyalizme direnişin başlangıcı demektir. 19 Mayıs, Ümmetten Millet olmaya geçiş demektir. 19 Mayıs, hak ve özgürlük demektir. 19 Mayıs, Misak-ı Milli demektir. 19 Mayıs, bu ülkede yaşayan her kesimi sevmek, bu ülkede yaşayan herkesin de kökeni ne olursa olsun ülkesini sevmesi demektir. 19 Mayıs, okuma oranının yüzde 11’lerden yüzde 90’lara çıkması demektir, aydınlanma demektir. Törenleri sembol düzeyine indirebilirsiniz görünüşte ama bilin ki her birimizin içindeki tören çelengi hiç solmayacaktır. Bayrağımızdan utanmıyoruz. Bayrağı için ölümü göze alan millet, gazdan mı korkacak? Ne mutlu Türküm diyene!” dedi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün coşkuyla karşılanan konuşmasının ardından sahne alan Gülşen, Kartal Meydanı’nı dolduran on binleri şarkılarıyla coşturdu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.