2023 bütçemiz kabul edildi

2023 bütçemiz kabul edildi

Meclis toplantısının 3. birleşiminde yapılan oylamada, Eyüpsultan Belediyesi'nin 2023 yılı bütçesi kabul edildi.

Meclis birleşimi, Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 41 işçi için saygı duruşuyla başladı.

Ardından mecliste gurupları bulunan siyasi partilerin temsilcilerine söz verildi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de birleşimde kürsüye gelerek bir sunum yaptı.

“224 KİLOMETREKARELİK BİR ALANDA HİZMET VERİYORUZ”

Konuşmasına, Bartın’da ki maden ocağında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara bir an önce sıhhat ve afiyet, yakınlarına da başsağlığı dileyerek başlayan Başkan Deniz Köken şöyle devam etti:

"Bizim yaptığımız hizmetler bu şehirde kalacak. Yapılanlarla yapılmayanları doğru değerlendirip doğru paylaşmak lazım. Yanlış yapılanlar da yapanın yanına kar kalmaması lazım. Aksi takdirde sorunlar yığılır. Önce tesisiniz olacak ki sonra sporda, sanatta, kültürde bir şeyler yapıyor olabilirsiniz. Kiralık binalarla bu hizmetler verilemezdi. O bağlamdan yola çıkarak kiralama işinden kısmen vazgeçip bunların mülkiyet edilmesi konusuna gittik. Her bir mahalleye kültürel, sportif tesisler hayata geçirmeye gayret ettik. 224 kilometrekarelik bir alanda hizmet veriyoruz. Bu sene 6 ton sebze üretmişiz. Sağlıkla ilgili 50 bin vatandaşımıza dokunmaya gayret ediyoruz. Bunların hepsi sizlerin verdiği bütçe ile oluyor değerli arkadaşlar.

“ÇOCUKLARLA, GENÇLERLE İLGİLİ YATIRIMLARIN SAYISINI ARTIRMAMIZ LAZIM”

2022 yılının ilk 6 ayında yüzde 61’lerdeyiz. Biraz öndeyiz. 2023’e göre bakarsak personel giderimiz yüzde 24. Planlama çalışmaları ile ilgili de 14 noktada işlem yaptık. Binlik planlarımızı yaptık, 5 binlik planlarımızı da tavsiye kararı olarak hazırlıklarımızı yaparak ilgili kurumlara gönderdik. 380 bin civarında nüfusumuz vardı 417 bin nüfusumuz oldu. Ortalama nüfus daha genç. Orta nüfus gelecekte daha büyük bir hale gelecek. O yüzden çocuklarla ilgili yatırımların, gençlerle ilgili yatırımların sayısını artırmamız lazım. Verdiğimiz hizmetlerle 98 bin 753 öğrenciye ulaştık. Şu anda 9 noktada 9 okul inşaatı başlamış durumda. Bunların hepsinin bu şehrin imkanlarıyla, hükümetimizin bize yaptığı desteklerle ve bulabildiğimiz kaynaklarla olabildiğini hepiniz biliyorsunuz. İnşallah hem eserlerimizi bırakacağız hem eserlerimizle ilgili de kimseye borç bırakmamaya gayret edeceğiz.

“YAKINDA ZAMANDA İLÇEMİZE 300 – 400 KİŞİLİK BİR YURT KAZANDIRACAĞIZ”

Bu şehir, Haliç havzası artık büyük bir eğitim havzası oldu. Yakında zamanda kamuoyu ile de açıklayacağım, ilçemize 300 – 400 kişilik bir yurt kazandıracağız.

SULTAN CENTER PROJESİNDE EPEY YOL ALDIK

Sultan Center’in yerine yapacağımız projede epey bir yol aldık. Önümüzdeki yılın içinde başlanır. Daha büyük imkanlarımız olsa, Eyüp Stadı ile entegre ederek bir çalışma yapmak lazım. Eyüp Stadı ile ilgili 2 bin 500 kişilik değil, altında otoparkı olan, en az 8 – 9 bin kişilik tribüne sahip bir yapıyla ilgili proje çalışmamız var.

Bu dönemimizin tamamında herkese hizmet vermeye gayret ediyoruz. 2023 bütçemizin tasnifini yüzde 5 kültür, yüzde 4 gençlik, yüzde 12 sosyal yardım, yüzde 17 altyapı altyapı, yüzde 33 üst yapı olarak yaptık. İnşallah sosyal destek, kültür ve gençlik artarak devam edecek.

“BU ŞEHRE AŞIĞIZ, HER TÜRLÜ HİZMETİ VERMEYE GAYRET EDECEĞİZ”

Bulduğumuzu şehirle paylaşacağız, bu şehre aşığız, bu şehirde herkes yaptığıyla anılacak. İnşallah dönemimizin sonuna kadar elimizdeki imkanlarla her türlü hizmeti vermeye gayret edeceğiz"

d76vtuIxed2go4nmb3eavp1c.jpg

nuamcrxtbdle1j89zvb6oIaj.jpg

bkitc0u6ehpr7bosry2adc84.jpg

arzcg9Ierow3fnhpk0svmdk1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.