23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Kâğıthane’de hafta sonu çifte bayram vardı. Hem ramazan bayramı hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle çocuklar doyasıya eğlendi. 24 Nisan Pazartesi günü ise Sultan Selim Kültür Merkezi'nde öğrencilerin gösterileriyle bayram resmi düzeyde kutlandı.

Kâğıthane Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı eğlence dolu aktivitelerin olduğu iki günlük program ile Hasbahçe Mesire Alanı'nda kutladı. Kâğıthaneli çocuklar programdaki aktiviteler ile keyifli vakit geçirdi. 22 ve 23 Nisan tarihlerinde düzenlenen etkinliklere birçok çocuk aileleriyle birlikte katıldı. Programlarda çocuklar için dans gösterileri yapıldı, şarkılar söylendi. Çocuklara pamuk şeker, kâğıt helva ve mısır ikram edildi. Eğlence alanındaki çeşitli oyuncaklarla keyifli vakit geçiren çocuklar bayramı coşkuyla kutladı. Anne ve babalar ise çocukların eğlendiği anları video ve fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

Etkinliğe çocuğuyla gelen Hasan Tahiroğlu, "Bu bayram bizim için çok eğlenceli, özellikle çocuklar için onlar için varız zaten onları getirdik. Gayet de güzel eğleniyoruz. Genel olarak stadın oradaki etkinliklere katıldık bu kaydıraklar olsun, zıplamalar falan hepsine katılıyoruz. Çocuk bunlar, nereye giderlerse biz de oraya gidiyoruz" dedi.

Kardeşlerinin eğlenceli anlarına şahit olan Ayşe Ağca ise, "Bu bayram bizim için güzel geçiyor, kardeşlerimi getirdim, güzel bir bayram. Burada pamuk şeker yediler, balonlarını aldılar" diye konuştu.

Etkinliğe gelen çocuklar depremzede arkadaşlarını da unutmadı. Bir yanlarının buruk olduğunu, onların da bayramını kutladıklarını söyledi. Çocuklar ve anne babaları Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'e teşekkürlerini iletti.

Kâğıthane’de bayram kutlamaları 24 Nisan tarihinde de devam etti. Sultan Selim Kültür Merkezi'nde Mehmet Rıfat Yalman İlkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları, konser, tiyatro ve şiir dinletilerinden oluşan kutlama programı yapıldı.

23 Nisan'da gelenek de değişmedi. Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla görevi Metehan İlkokulu öğrencisi Kasım Ensar Toprak'a devretti.

Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin; '' Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm çocuklara armağan ettiği; gazi meclisimizin açılışını işaret eden; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Tüm dünya çocuklarının eşit beslenme ve eğitim hakkını aldığı, sağlıklı, mutlu bir şekilde yaşadığı günlere erişmeyi diliyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hâkimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir. İstiklal Harbimizi yönetmiş ve zafere ulaştırmış başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle yâd ediyorum. Kâğıthane Belediyesi olarak; veli ve öğretmenlerimizle el ele verip, çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir şehir, daha umut dolu bir gelecek kurmanın gayreti içerisindeyiz. '' dedi.

tbuq8dghtc1lnp3osmrnh9ry.jpg

cg5lhvlyhnm269atxferge17.jpg

su5aka46sgvcIffog1uzhykb.jpg

1olqyw6b8fqgr07cedzknhpj.jpg

c9pldxf1sjfkzy2rxiagcm7u.jpg

ntakjzisyftwzp7g9vmfo3lr.jpg

hx2zyrdelamezdhksfvo8up0.jpg

ej94tum0pcy1xxq85hprtvai.jpg

jghmv6ddomlaql4fjpnrezpo.jpg

14awovwsuyb7i3cdknhzy8qk.jpg

efhru7arfzvdd4s3aqmzuoln.jpg

2wcbzyaofs87i9vvqkqylhte.jpg

va0la3erfd1cemuwxhkoox2p.jpg

s21zajzxweylImqxodflhdph.jpg

hltj4stlb2pwerxokngykxy1.jpg

i5psvmc90rojuqnyl3q4cz8j.jpg

wssh7irwmave1cpf4em2dnxu.jpg

gkymdnh1krstbl64ccqIwqef.jpg

lskouwckad6gpIylfwpmd835.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.