251 şehidimize 251 hatim

251 şehidimize 251 hatim

Eyüpsultan Belediyesi, “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi”nin 3'üncü yıldönümünde şehitlerimizi anma programı düzenledi.

Eyüpsultan Belediyesi, “15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi”nin 3’üncü yıldönümünde şehitlerimizi anma programı düzenledi.

Eyüpsultan İlçe Müftülüğü ve Eyüpsultan Belediyesinin işbirliğinde Eyüpsultan Meydanında düzenlenen etkinlikte, 251 şehit için okunan 251 Hatim-i Şerif’in duası okundu.

Programa Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, İlçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken daha sonra vatandaşlara helva ikramında bulundu.

15 TEMMUZ ÇİZİM DUVARI

15 Temmuz ruhunu yaşatmak ve yeni nesillere aktarmak için düzenlenen özel etkinlik “15 Temmuz Çizim Duvarı” programı ile devam etti.

Karikatüristler ve vatandaşlar tarafından 15 Temmuzla ilgili karikatürler çizildi.

Eyüpsultan Belediyesi, 15 Temmuz gecesi halkın kahramanca direnişini ve 28 gece süren demokrasi nöbetlerinde yaşanan heyecanı tekrar hatırlatmak amacıyla böyle bir organizasyona imza attı.

Programın açılış konuşmasını yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Kurtuluş Savaşından bugüne çok darbeler atlatılmış olduğunu ve ülkesini belli bir noktaya getirmiş, 15 Temmuz’la da buna noktayı koyduğunu söyledi.

“BU MİLLET KURTULUŞ SAVAŞINDAN BUGÜNE, ÇOK DARBELER ATLATTI”

Etkinlikte konuşmasına devam eden Başkan Deniz Köken, şunları söyledi:

“Kurtuluş Savaşından bugüne, çok darbeler atlatmış bu millet, 9 Eylülleri, 26 Ağustosları yaşamış ve bir sürü zaferlerle, ülkesini belli bir noktaya getirmiş, 15 Temmuz’la da buna noktayı koymuştur.

Bu ülke ne ile nereye gideceğine karar vermiş, demokrasiyle ve medeniyetin en üst seviyesi neresiyse oraya ulaşabilmeyi kendine hedef edinmiş bir milletin zaferidir. Şehitlerimizin anısına öğlen namazından önce Mevlid-i Şerif ve Kuranı-ı Kerim okuduk. Şimdi de duasını yaptık. Akşam Atatürk Havalimanı’nda Cumhurbaşkanımızla beraber büyük bir tören düzenleyeceğiz.”




























HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.