30 YILLIK TAPU SORUNUNU BAŞKAN ÖZTEKİN ÇÖZDÜ

30 YILLIK TAPU SORUNUNU BAŞKAN ÖZTEKİN ÇÖZDÜ

Kâğıthane’de göçmen konutları olarak da bilinen Talatpaşa Mahallesi'ndeki Sadabad Sitesi sakinleri 30 yıl aradan sonra tapularına kavuştu. Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in yoğun girişimleri neticesinde; ilçenin en köklü yerleşim yerlerinden biri olan Sadabad Sitesi'nin tapu sorunu çözüldü. Site sakinlerine tapuları Başkan Öztekin tarafından düzenlenen törenle verilirken vatandaşların mutluluğu görülmeye değerdi.

Site bahçesinde düzenlenen Tapu Dağıtım Töreni'nde konuşan Başkan Öztekin; '' Devletimiz bundan 30 yıl önce, Balkanlardan anayurda göç eden soydaşlarımız için evler yapmıştı. Evler kendilerine teslim edilmişti ancak tapu sorunu bir türlü çözülememişti. Vatandaşlarımız bir türlü işi resmiyete döküp tam bir huzurla evlerinde oturamıyordu. Bunun çözümü için son 30 yılda yapılan girişimler de maalesef başarısız oldu. Sorunun çözümü için tüm imkânlarımızı seferber ettik ve mutlu sona ulaştık. Bugün komşularımıza tapularını 1 m2 arsa değerine denk gelecek şekilde teslim ediyoruz.  Bir diğer göçmen vatandaşlarımızın yaşadığı Lale Sitesi’nde de benzer bir çalışmayı tamamladık. Onlara da inşallah müjdeli haberi vermek üzere haftaya buluşacağız. Bu noktada önce Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakan ve milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.'' dedi.

Tapularını Başkan Öztekin'in elinden alan site sakinleri duygulu anlar yaşadı. Çok uzun zamandır tapularına kavuşmayı beklediklerini ifade eden site sakinleri, gayretlerinden dolayı Başkan Öztekin'e teşekkür ettiler.

mrprn8gIscbnm7zhb30x42kv.jpg

rg3qmi0feh6yd7xhuw8p1etr.jpg

wpfc0jrwx3ob4ahloqdqvufd.jpg

wqbcatbotq7pez4fhr8ma1I5.jpg

wazsoqk93r4upeys58df2axw.jpg

s5mcyxlbwkpdxee1oshgjnn4.jpg

xswwpguzrdmbzl2d4x70ylfu.jpg

hxfeqrv0dvcrwl9mwcsgkkfs.jpg

sltnoedyhe0gqu13pmwrk8tn.jpg

z7ux5y2zsbvaco1ujsfarphk.jpg

urj18tbdv5m06syIpznectpu.jpg

8uoksdlnhqvwcbo7zpxIvpjm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.