Adana'da Gezilecek Yerler

Adana'da Gezilecek Yerler

Uzun seneler boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan ve günümüzde de kendine has kültürü ile medeniyet anlayışı olan Adana

Adana ülkemizde gezilebilecek en güzel Akdeniz şehirlerinden biridir. Adana'da gezilecek ve yapılacak aktiviteler in sayısı azımsanamayacak kadar çok sayıdadır. Tarihi yerleri ve doğal güzellikleri sevgiliyle gezilecek sakin yerleri piknik alanları derken bir çok sayıda yer sevenlerini beklemektedir.

Mimarisi İle Adana Tren Garı

Adana ilinde yakın illerden gel iniyorsa mutlaka tren garına gidilmeye çalışılmalıdır. Tren sayesinde şehrin hem doğal güzelliklerini hem de  harika mimarisini görmek mümkündür.

Taşköprü

Adana denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Taşköprü oldukça eski küçük şirin bir köprü olarak görülmektedir. Taş köprünün altından günümüzde hala sular akmakta ve şehrin içinden geçmektedir. Aynı zamanda Taşköprü dünyanın araç trafiğine açık olan en eski köprüdür.

Adana Ulu Cami

Lise tarih kitaplarında görülen camilerden biri olan Adana Ulu Cami Tarihi bir yapıya sahiptir. Mimari anlamda Selçuk ve Memlük tarzımı Taşıyan bu Şaheser Ramazanoğulları tarafından 500 sene öncesinde yapılmıştır.

Merkez Park

Seyhan Nehri'nin hemen dibinde yer alan bu Park hem yerli hem de turistlerin nefes almalarını ve dinlenmelerini olanak sağlayan devasa bir parktır. Oldukça geniş çim alanı ve çeşitli bitki ve doğa eşliğinde şehrin koşuşturmasından uzaklaşıp dinlenmek mümkündür.

Büyük Saat

Adana Büyük Saat ülkemizin en büyük saatidir. 32 metrelik dev boyu ile şehirde oldukça ilgi çekerken insanların buluşması için en çok kullanılan mekanlardan biridir. Belediyenin armasında dahi kendine yer edinmiş endamıyla Büyük Saat oldukça fazla ilgi görmektedir.

Varda Köprüsü

Çocukken çizgi filmlerde görülen ve oldukça yüksek Duran köprülerden olan Varda Köprüsü ülkemizde de bulunmakta. Almanların yaptırılması nedeniyle Alman köprüsü olarak tanınmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.