Afet Eğitim Merkezimiz hazırlanıyor

Afet Eğitim Merkezimiz hazırlanıyor

Eyüpsultan Belediyesi, olası deprem ve diğer doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Bu kapsamda Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde kurulan Eyüp Sultan Afet Yönetim Birimi (ESAY) gerek Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde gerekse Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde önemli çalışmalar gerçekleştirmişti.

AFET EĞİTİM MERKEZİ GÖKTÜRK’TE HAZIRLANIYOR

Eyüpsultan Belediyesi, şimdi de ESAY birimi tarafından profesyonel ve gönüllü ekiplerin yetiştirilmesi için Eyüpsultan Belediyesi Afet Eğitim Mekezi hazırlıyor. Göktürk’te yapılan Afet Eğitim Merkezi’nde 1 idari ofis, 35 kişilik eğitim sınıfı, çocuklara özel yangın istasyonu, kentsel arama kurtarma eğitim istasyonu, eğitim kulesi ve tırmanma duvarı, kuyu operasyonları eğitim istasyonu, tahkimat eğitim alanı, çadır ve kamp alanı hazırlık eğitim alanı bulunuyor.

MERKEZDE ARAMA KURTAMA EĞİTİMLERİ VERİLECEK

Afet Eğitim Merkezi’nde kentsel arama kurtarma eğitimleri, AFAD gönüllü eğitimleri, afet farkındalık eğitimleri, kule ve dağcılık eğitimleri verilecek. Afad eğitim akreditasyonuna için başvuruları yapılan Afet Eğitim Merkezi’nde eğitimler ise akreditasyon belgesinin alınmasıyla birilikte başlayacak.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN, YAPILAN ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’de, Afet Eğitim Merkezi’nde yapılan çalışmaları yakından takip ediyor. ESAY birimiyle bir araya gelerek alanda incelemelerde bulunan Başkan Deniz Köken, “Biz ESAY birimimizle olası deprem ve doğal afetlere karşı her türlü hazırlığımızı yapmaya devam ediyoruz. Şimdi de profesyonel ve gönüllü ekiplerin yetiştirilmesi için bu eğitim merkezimizi hazırladık. Ülke olarak inşallah daha büyük felaketler yaşamayız. Deprem gibi doğal afetlerde özellikle deneyimli insan gücü büyük önem taşıyor. O yüzden kurduğumuz Afet Eğitim Merkezimiz bu anlmada büyük önem taşıyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.