Alibeyköy'e Kapalı Pazar Yeri! Çalışmalar başladı

Alibeyköy'e Kapalı Pazar Yeri! Çalışmalar başladı

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Deniz Köken, "Söz verdiğimiz projelerimizden biri olan Alibeyköy Kapalı Pazar Yeri'nde çalışmalarımıza başladık. Hem vatandaşların hem de pazar esnafının rahatı için pazarın bulunduğu alanda geniş kapasiteli bir otopark, çocuk oyun alanı ve tuvalet gibi bölümler de olacak" dedi.

PAZAR GEÇİCİ OLARAK ESKİ YERİNDE KURULACAK

Semt pazarının geçici olarak eski yerinde kurulacağını açıklayan Başkan Deniz Köken, "Hızlı bir çalışmayla bitirmek istiyoruz. Komşularımızın mağduriyet yaşamaması için çalışmalar tamamlanana kadar Alibeyköy Semt Pazarı, geçici olarak Vardar Bulvarı üzerinde bulunan Sayar Yapı Market’in arka tarafındaki otopark içerisinde, semt pazarının eskiden kurulduğu alana kurulacak" diye konuştu.

129 ARAÇLIK OTOPARKI OLACAK

Çalışmalar tamamlandığında semt pazarı 4 bin 165 metrekarelik alanda kurulacak ve 500 pazar tahtası kapasitesine sahip olacak.

Pazar yerine toplamda 129 araç kapasiteli bir de otopark yapılacak.

2 BİN 100 METREKARELİK YEŞİL ALANA SAHİP OLACAK

Yenileme projesi kapsamında pazar yerinin mevcut durumu değerlendirilerek çevresindeki yeşil doku güçlendirilecek, bu sayede semt pazarına 2 bin 100 metrekarelik yeşil bir çevre kazandırılmış olacak.

BİSİKLET YOLU, ÇOCUK OYUN ALANI VE TUVALET DE YAPILACAK

Kapalı pazar yeri alanında ayrıca idari ofis, teknik alan, bay - bayan tuvaletleri, Balkan Çarşısı ve çocuk oyun alanı gibi bölümler de yapılacak.

zkrwg3oum8spjnluiqsmj5hp.jpg

qzxfsmczhlsu8mhv0t71nn2v.jpg

xy8qohwwkjfdetfrzv3mpntr.jpg

py7qr3f4pvkknuszhcbfwhox.jpg

ftby2q4f30rphhy7w1nowm5s.jpg

gurqw3dpv9bhnfaslfIuv61j.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.