Art ConnectiON Projesi’nin İkinci Etabı Tamamlandı!

Art ConnectiON Projesi’nin İkinci Etabı Tamamlandı!


Avrupa Birliği Erasmus+ Projeleri kapsamında fonlanan dezavantajlı ve engelli gençlere yönelik "Art ConnectiON" projesinin eğitim toplantısı, 10-17 Mayıs tarihleri arasında İtalya Sicilya’da gerçekleştirildi. Belediyemizin de stratejik ortakları arasında yer aldığı projenin eğitim toplantısına İspanya, İtalya, Polonya ve Türkiye’den proje koordinatörleri katılım sağladı.

Strauss Derneği önderliğinde gerçekleşen eğitimler kapsamında engelli ve dezavantajlı gençlerin dijital becerilerini geliştirmeye yönelik çalıştaylar düzenlendi. Tüm proje ortaklarının konuya dair çalışmalarının değerlendirildiği çalıştaylar kapsamında uygulamalı eğitimler verildi ve farklı uygulama alanları tecrübe edildi. Mevcut uygulamaların da geliştirildiği eğitimler sonucunda ise proje ortakları, kendi ülkelerinde bir dizi yerel etkinlik düzenleyecek ve bu etkinliklere gençlik çalışanları, engelliler, dezavantajlı gençler ve sivil toplum kuruluşları katılım gösterecek.

Art ConnectiON Projesi Hakkında

2021 yılı Eylül ayında başlayan ve Kasım 2021’de başlangıç toplantısı gerçekleştirilen Art ConnectiON projesi, COVID-19 süresince izole edilen ve bu nedenle sosyal hayattan dışlanan, dijital ortamlardaki hareketliliğe yetişemeyen dezavantajlı ve engelli gençleri, kültürel ve sanatsal aktivitelerle destekleyerek hem bedensel hem de zihinsel sağlıklarını korumayı hedefliyor. Proje aynı zamanda pandeminin ardından yaşadığımız bu yeni dünya düzeninde, engellilere ve engellilerin özel ihtiyaçlarına dikkat çekerek bu alanda dijital araçların geliştirilmesini, kriz ve sosyal izolasyon koşullarında zihinsel sağlığın yaratıcılık ve kültür ile desteklenmesini içeriyor. Öncelikli hedefler arasında ise sosyal, dijital ve sanatsal becerilerin geliştirilmesi, engelli gençler için daha kapsayıcı gençlik hareketliliği fırsatlarının yaratılması ve alternatif modelleri teşvik ederek engelli gençlerin sosyal medyada görünürlüğünün artırılması yer alıyor. Gençleri dijital çağda yenilikçi uygulamalarla bir araya getirerek güçlendirmeyi amaçlayan projenin toplamda 20 ay sürmesi planlanıyor.

Başlangıç toplantısı ve eğitimi gerçekleştirilen projenin sonraki süreçlerinde, proje ortağı ülkeler 30 dezavantajlı ve engelli katılımcıya yerel düzeyde eğitim verecek. Proje sonucunda eğitim materyali olarak engellilere Youtube videosu çekmelerinde yol gösterecek bir el kitabı üretilecek ve bu el kitabı proje ortaklarının dillerinde yayımlanacak. Projeye özel bir Youtube kanalı da oluşturularak üretilecek olan tüm dijital içerikler bu mecrada paylaşılacak. Projenin final toplantısı ise 2023 yılı Mart ayında belediyemizin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleşecek.
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.