Asırlık ceza istendi

Asırlık ceza istendi

ADANA'da uyuşturucu satışı nedeniyle çıktığı ileri sürülen ve 19 yaşındaki Ramazan Akbaş'ın öldürüldüğü, 4 kişinin de yaralandığı silahlı kavgayla ilgili soruşturma tamamlandı.

Cinayet zanlısı 24 yaşındaki Mehmet Eroğlu hakkında 'öldürme' suçundan ömür boyu, 'öldürmeye teşebbüs' suçlarından da 99.5 yıla kadar, diğer 9 sanık hakkında ise 5 ile 105 yıl arasında hapis cezası istendi.

Olay, merkez Seyhan İlçesinde meydana geldi. İddiaya göre Mehmet Eroğlu, 20 Mart 2013 günü, saat 22.00'de oturduğu Bey Mahallesi'nde 43 yaşındaki Yasin Akbaş'ın azmettirmesiyle, 25 yaşındaki Şeyhmus Kızılkaya, 35 yaşındaki Rifat Tursun ve 21 yaşındaki Şahin Akbaş tarafından otomobile bindirilerek, kaçırıldı. Mahallenin dışındaki kimsesizler mezarlığına götürülüp, otomobil içerisinde dövüldü. "Bizim, uyuşturucuyu satacaksın" denilerek ağaca bağlanmak istenirken, kurtulup kaçan Eroğlu, geceyi narenciye bahçesinde gizlenerek geçirdi. Eroğlu, ertesi gün evine döndüğünde annesi "Oğlum 'Çeyrek mafya' lakaplı Şeyhmus seni arıyor, bana küfredip havaya ateş ettiler. Seni öldürecekler, kaç" deyince av tüfeğini alarak ayrıldı.

SİLAHLI KAVGA ÇIKTI

Sonra da Eroğlu beraberindeki 28 yaşındaki Nurullah Taymur ve 25 yaşındaki Emrullah Taymur kardeşlerle birlikte kendisini kaçıranların bulunduğu Barbaros Mahallesi'ne gitti. Burada iki grup arasında silahlı kavga çıktı. Av tüfeği ve tabancaların kullanıldığı kavgada Ramazan Akbaş hayatını kaybetti. Akbaş'ı vurduğu ileri sürülen Eroğlu ile birlikte 29 yaşındaki Mehmet Şakir Yıldırım, Şehmuz Kızılkaya ve Şahin Akbaş yaralandı. BİR ASIR CEZA İSTENDİ

Tedavisinin ardından gözaltına alınan Mehmet Eroğlu ile Rifat Tursun tutuklandı. Şeyhmus Kızılkaya, 20 yaşındaki Mahsun Ozer ile 25 yaşındaki Emrullah Taymur hakkında yakalama kakarı çıkarıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, sanık Mehmet Eroğlu hakkında 'öldürme' suçundan ömür boyu, 'öldürmeye teşebbüs' suçlarından da 99.5 yıla kadar, diğer 9 sanık hakkında ise 5 ile 105 yıl arasında hapis cezası istendi. 2'si tutuklu 10 sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.