Polise silah çektiler

Polise silah çektiler

Sultanbeyli'de, icralık evlerini boşaltmamak için kendilerini 20 gündür eve kilitlediği belirtilen anne ve çocukları, eve girmek isteyen polislere silah çektiler.

Edinilen bilgiye göre, Sultanbeyli Abdurrahmangazi Mahallesi Kosova Sokak'taki gecekonduda oturan Tuncay Kavaklıoğlu ve ailesi, 8 yıl önce başlayan icra davasının kendi aleyhlerinde sonuçlanması nedeniyle 20 gün önce kendilerini eve kilitledi.

Büyükbaba Eyiman Kavaklıoğlu’nun 2005 yılında imzasının taklit edilerek borçlandırıldığını iddia eden aile evlerini terk etmeyeceklerini ifade etti. İcra memurlarının bu sabah cevik kuvvet ekipleriyle birlikte icra için eve geldiklerini gören Hanım Kavaklıoğlu ile çocukları Zuhal (15), Zevcan (16), Zeynep (18) ve Ahmet Zafer (11), kapıları ve pencereleri kilitleyerek kapı arkasına mutfak tüplerini yığdı. Evin içine benzin döken aile fertleri ayrıca içine benzin doldurdukları pet şişeleri yanlarına aldı. Sık sık pencereye çıkıp eve girilmesi halinde kendilerini yakacaklarını söyleyen aile fertleri icra memurlarının gitmesini istedi.

Polis, aile fertlerinin kendilerini yakması ihtimaline karşın, sağlık ve itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Çevik kuvvet ekipleri ve sivil polisler bahçede beklerken, çağrılan çilingir kapıyı açmak istedi. Polisin ve çilingirin uzaklaşmasını isteyen aile fertleri olumsuz cevap alınca bu kez polislere silah çekti. Hanım Kavaklıoğlu ile iki kızı evin girişinde bulundurdukları 3 tabancayı polislere doğrultarak uzaklaşmalarını istedi. Bunun üzerine polis ekipleri kapıyı açmaktan vazgeçti. Bir süre daha bahçede bekleyen polis ve icra memurları dışarı çıkarak uzaklaştı.

Kendilerini eve kilitleyen ailenin direnişi devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.