Avcılar’da hayvanları koruma günü çocuklarla kutlandı

Avcılar’da hayvanları koruma günü çocuklarla kutlandı

Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvanların yaşam haklarına saygı gösterilmesi ve korunması..

Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde hayvanların yaşam haklarına saygı gösterilmesi ve korunmasına yönelik farkındalık oluşturmak için çocukları Rehabilitasyon Merkezi’nde ağırladı.

Çocukları, Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne davet eden Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, ziyarete gelen çocuklara uzman veteriner hekimleri eşliğinde hasta ya da bakıma muhtaç hayvanların tedavi süreçleri, acil durumlarda hayvanlara nasıl müdahale edilmesi gerektiği, yaz ve kış aylarında hayvanlara nasıl besin desteği sağlayabilecekleri anlatıldı.

Hayvanları koruma günü dolayısıyla rehabilitasyon merkezindeki hayvanlara mama, battaniye, yastık ve su kabı hediye eden çocuklar, ziyaretleri sırasında merkezdeki hayvanlarla iç içe zaman geçirme imkanı buldu.

Çocuklara, doğada tüm canlıların insanlarla eşit yaşam hakkına sahip olduğunun, diğer canlıların yaşam haklarına müdahale etmemek ve saygı göstermenin öneminin anlatıldığı etkinlikte ayrıca hayvanları pet shoplardan satın almak yerine rehabilitasyon merkezinden sahiplenilebilecekleri söylendi.

“Hayvanları koruma bizim kültürümüzün bir parçası”

Hayvanları korumak ve sevmenin küçük yaşlardan itibaren çocuklara aşılanması gerektiğini ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli;

“Avcılar Belediyesi olarak, insan odaklı çevre yerine, insanın da bir parçası olduğu çevre merkezli bir anlayışı benimsiyoruz. Bu nedenle, hayvanlara tanınan haklar, hayvanların da tıpkı insanlar gibi tüm doğanın bir parçası olmalarının bir sonucu olarak görmekteyiz. Hayvanları koruma, onlara eziyet edilmesini önleme bizim kültürümüzün de bir parçasıdır. Çocuklarımızı da bu anlayışla ve sevgiyle büyüteceğiz.” dedi.

Avcılar Belediyesi Sokak Hayvanları Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi hafta içi her gün 13.00-15.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

 


Kaynak: Avcılar Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.