Avrupa Hareketlilik Haftası'na hareketli kutlama

Avrupa Hareketlilik Haftası'na hareketli kutlama

Vatandaşların bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarını kullanmaya teşvik etmek için düzenlenen etkinliklerin ilki bisiklet turu oldu.

EYÜPSULTANLILARIN İLGİSİ YOĞUN OLDU

“Bisikletinizi alın, bu eşsiz heyecana siz de katılın” çağrısında bulunan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in katılımıyla düzenlenen bisiklet turuna Eyüpsultanlıların ilgisi yoğun oldu.

Etkinliğe katılan vatandaşlar “Harekete Geç Bisiklet Sürmeyi Seç” sloganıyla gerçekleşen ve İmar Blokları otobüs son durağından başlayan bisiklet turunda önce Yeşilpınar Yağlıdere Parkı’na oradan da Alibeyköy Osmanlı Park’a pedal çevirdiler.

“HAREKETLİLİĞİN, YAŞANTIMIZIN İÇERİSİNDE OLMASI GEREKTİĞİNİ ANLATMAK İÇİN YAPTIK”

Başkan Deniz Köken etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "Bisiklete bindik, vatandaşlarımız, gençler, hanımefendiler spor yaptılar, tenis oynadılar. Bir çok sportif faaliyeti bir arada yaptılar. Hareketliliğin, yaşantımızın içerisinde bilinçli olarak var olması gerektiğini anlatmak için yaptık. Sporun yaşamımızın bir parçası olması lazım. Burada hem Bezmialem hem de bizim sağlık birimimiz ölçümler de yaptılar. Bunun devam etmesi lazım. Katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

YAĞLIDERE PARKI’NDA VE ALİBEYKÖY OSMANLI PARK’TA ETKİNLİKLER DEVAM ETTİ

Bisiklet turu dışında Yağlıdere Parkı’nda vatandaşlara yağ/kas ölçümü yapıldı, çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Alibeyköy Osmanlı Park’ta da vatandaşlar ve gençler kendileri için kurulan spor istasyonları ve spor eğlence parkurlarında spor yaptılar, geleneksel oyunlar oynadılar, yağ/kas ölçümü yaptırdılar.

KADINLARA ÖZEL ZUMBA DANSI

Bu arada Eyüpsultanlı kadınlar, yine Osmanlı Park’ta kendileri için özel olarak oluşturulan alanda Zumba dansı yaptılar.

iIes6z98hfwwpvcokbn2czbx.jpg

fItxday1oitwcclf3lup6aeg.jpg

63zc8s17ukjdraqertfktqwd.jpg

lre6omdayyu1nlgw30dgm8o7.jpg

hamr0y5gspu1zv3w7domudhb.jpg

gljcsmqhg9fwfi5xunkstxa2.jpg

nzq0edxy6kglhlcs7b5gqirc.jpg

Iv0xr2jpqvm1bktedd3fx7gk.jpg

xw2k8iocoulsjnezpn1qh4ft.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.