BAKAN YARDIMCISI DEMİRCAN KAĞITHANE'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

BAKAN YARDIMCISI DEMİRCAN KAĞITHANE'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kağıthane'yi ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Demircan'ın ilk durağı Kağıthane Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda restorasyonu tamamlanan tarihi Sadabad Kasrı Çamaşırhanesi oldu. Demircan, yapının aslına uygun kalarak yeniden hizmete açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette pandemi, yeni normal süreç, kültür ve sanat alanındaki çalışmalar konuşuldu.İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz da ziyarette Demircan'a eşlik etti.

Bakan Yardımcısı Demircan'ın ikinci durağı ise restorasyon çalışmaları Kağıthane Belediyesi tarafından devam eden Sadabad Sarnıcı idi. Başkan Mevlüt Öztekin burada Demircan'a yapının tarihi ve geleceği ile ilgili bilgi verdi. Bakan Yardımcısı Demircan'ın Kağıthane'deki son durağı ise Axis AVM oldu. Burada Demircan ve Öztekin yakında hizmete açılması plananan kütüphane alanını gezerek değerlendirmelerde bulundu.

Kendisi de önceki dönem Beyoğlu Belediye Başkanı olan Bakan Yardımcısı Demircan gezilerinin sonunda Kağıthane'nin tarihinin İstanbul kadar eski olduğunu belirtti. Demircan, ''Kağıthane'yi gezerken modern yapıların yanında Roma, Bizans, Osmanlı ve hatta Antik Dönem'den kalan eserleri görüyoruz. İlçe kendi başına açık hava müzesini andırıyor. Eserlerin aslına sadık kalınarak geleceğe taşınması ise ayrıca mutluluk verici. Belediye Başkanımızı kültür varlıklarını korumadaki hassasiyetinden ötürü tebrik ediyorum.'' diye konuştu.

Başkan Öztekin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Bakan Yardımcısı Demircan'a ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kültür ve sanat alanında pandemi sonrası sürece en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade eden Başkan öztekin; '' İlçemizde yakın zamanda faaliyete geçireceğimiz Sadabad Sarnıcı, Kağıthane Meydanı,  Turizm Tanıtım Ofisi gibi projelerimiz sosyal yaşama artı değer katacak. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Sadabad Yaz Etkinliklerini uluslararası boyuta taşıyacağız. Sadabad'ı aynı zamanda bilim ve sanatla buluşturacağız.'' dedi.


Kaynak: Kağıthane Belediyesi




























HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.