Başakşehir'de "Robotis Steam Cup Turkey" heyecanı

Başakşehir'de "Robotis Steam Cup Turkey" heyecanı

Başakşehir Belediyesi, dünyaca ünlü Steam Cup Yarışması’nın Türkiye’de ilk kez düzenlenen etkinliğine ev sahipliği yaptı. 300’den fazla katılımcı ve 100’ün üzerinde takımın yer aldığı etkinlik, 12 farklı kategoride nefes kesen robot yarışlarına sahne oldu

Başakşehir Living Lab ve Robot Sepeti işbirliğinde Kayaşehir Kültür ve Yaşam Parkı’nda düzenlenen etkinliğe; Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Melik, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz, Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Bekir Selçuk Temel, yarışmacılar ve aileleri katıldı.

12 kategoride 300 katılımcı 

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı yarışmada gençlerin yarışma heyecanına aileleri de ortak oldu. 300’den fazla katılımcı ve 100’ün üzerinde takım, açık kaynak projesi, kutu toplama, voleybol, sahne ve koreografi, cityracer, robot sumo gibi 12 farklı kategoride yarıştı.

Robotlarıyla birlikte Harmandalı oynadılar

Birbirinden yetenekli öğrencilerin tasarladığı robotların gün boyu süren yarışları ilgiyle izlendi. Yarışmanın en fazla ilgi gören robotu, Harmandalı oynayan minik robot oldu. Sahne ve Koreografi kategorisinde birinciliği kazanan Manisa Fen Lisesi öğrencileri, hem tasarladıkları robotla hem de sahne performanslarıyla büyük beğeni topladı. 

Türkiye’nin dört bir yanından 100 okul yarıştı

Dereceye giren gençlerin Türkiye’yi yurt dışındaki yarışmalarda temsil edeceğini belirten Başakşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü ve Başakşehir Living Lab Direktörü Bekir Selçuk Temel, “Şu an Türkiye’nin 10 farklı şehrinden yüzün üzerinde okulumuz 12 farklı kategoride yarışmaya geldiler. Dereceye giren takımlarımız yurt dışına Türkiye’yi temsilen farklı ülkelerde yarışmaya hak kazandılar. Bu bizim için çok önemli. Çünkü buradaki ekiplerimiz dereceye girdikten sonra yurt dışı deneyimi kazanmış olacaklar” dedi.

Birincilerin kupası da robot

12 farklı kategoride yapılan yarışmaların sonunda birinci olanlara 3D yazıcılarla yapılmış robot şeklinde kupalar ve madalyalar dağıtıldı. Öte yandan 12 kategori birincisinden 8’i yurt dışında Steam Cup International yarışmasına ve bağlantılı olan FIRA, Robocup, Steam Cup Malezya, Steam Cup Kore yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

Toplam 50 bin TL ödül dağıtıldı

Bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında robotiği kullanabilen yetenekli gençleri keşfetmeyi amaçlayan yarışmada dereceye giren takımlara 50 lira ödül verildi. 

Robotis Steam Cup Turkey Etkinliğinde Kategoriler Ve Kazanan Takımlar

Açık Kaynak Projesi / Fevziye Mektepleri Ispartakule Işık Lisesi

Kutu Toplama / Vedide Pars Ortaokulu – Vedide Robotik Takımı

Voleybol A Klasmanı / Ümraniye Belediyesi - Bilge Çocuklar

Voleybol B Klasmanı / T3 Vakfı - İnsanlar Takımı

Sahne ve Koreografi / Manisa Fen Lisesi – Ertuğ Gözaydın

City Racer / Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi – No İnternet Connection Takımı

Otonom Yürüme / Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Turtlebot Otonom Araç Sürüş / (Ödül verilmedi)

Robot Sumo / (Ödül verilmedi)

Robot Sumo Jr. / Vedide Pars Ortaokulu – Vedide Robotik Takımı

Robot Dizayn / Malatya Final Okulları – Axis Lab

Play700 / Yavuz Türk İlkokulu – Playbot V.1

Gençlik Oyunları Kategorisi 

1. Özel İstanbul Organize MTAL – MEH C

2. Borsa İstanbul MTAL – Distro

3. Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi - Armağan Techno Team 2

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.