BAŞKAN ÖZTEKİN: ''KAĞITHANE'DE HEMŞEHRİLİK KÜLTÜRÜNÜ GÜÇLENDİRECEĞİZ''

BAŞKAN ÖZTEKİN: ''KAĞITHANE'DE HEMŞEHRİLİK KÜLTÜRÜNÜ GÜÇLENDİRECEĞİZ''

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, hafta sonu ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği piknik programlarına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Kağıthane Belediyesi, ilçede hemşehrilik kültürünün artması için yöre derneklerini Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı'nda misafir ediyor. Derneklere ulaşım ve tesis desteği sağlayan Kağıthane Belediyesi bu sayede Anadolu'nun farklı illerinden olup Kağıthane'de oturan vatandaşların tanışıp kaynaşmasını amaçlıyor.

Sarıyer'deki Fatih Ormanı içinde yer alan bu alan, Kağıthane Belediyesi'nin sorumluluğunda hizmet veriyor. Toplam 112 hektar alana sahip Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı, zengin flora ve fauna varlığıyla dikkat çekiyor.

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle vatandaşların adeta akın ettiği alanda dernekler üyeleriyle toplu bir şekilde piknik yapabiliyorlar. Kağıthane Belediyesi bu süreçte derneklere ulaşım ve tesis desteği sağlıyor.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Fatih Sultan Mehmet Tabiat Parkı'nda hafta sonu, ilçedeki yöre derneklerinin düzenlediği piknik programlarına katıldı. Vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Öztekin; '' Farklı şehirlerden oluşumuz Kağıthane'ye renk katıyor. Burada yöre derneklerimiz hemşehrileriyle piknik yapıyor, aynı memleketten olup birbirini tanımayan insanlar kaynaşıyor. Bu da Kağıthane'nin kültür mozaiğini güçlendiriyor. Derneklerimizi ücretsiz şekilde otobüslerle burada ağırlıyoruz. Tesislerimizin imkanlarından ücretsiz faydalanıyorlar. Önümüzdeki süreçte Kağıthane'de hemşehrilik kültürünü yaygınlaştırmak adına birçok çalışmaya imza atacağız.'' dedi.

Bol oksijenli temiz havası ve yemyeşil bitki örtüsüyle Fatih Sultan Mehmet Tabiat Farkı, özellikle hafta sonları ailelerin de ilk tercih ettiği piknik ve organizasyon alanlar arasında bulunuyor.

 

 


Kaynak: Kağıthane Belediyesi




















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.