BAŞKAN ÖZTEKİN, SÖZÜNÜ VERDİĞİ 53 PROJENİN %90'INI TAMAMLADI

BAŞKAN ÖZTEKİN, SÖZÜNÜ VERDİĞİ 53 PROJENİN %90'INI TAMAMLADI

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, 2019 Yerel Seçimi öncesi vatandaşlara sözünü verdiği 53 projenin %90'ını tamamladığını duyurdu.



Konuyla ilgili Başkan Öztekin, ‘’Seçim öncesi hemşehrilerimize 53 proje sözü verdik. Bugün bu projelerimizin %90’ını tamamladık. Tamamlanan projelerimiz arasında: ‘Millet Kıraathaneleri ve Çocuk Kütüphaneleri, Maharetli Eller Çarşısı, Uzay Evi, Bağımlılıkla Mücadele Merkezi, Engelliler Gündüz Hizmet Merkezi, Yaşlılar Gündüz Hizmet Merkezi, Elden Gönüle Sosyal Yardım Merkezi, Sporcuhane, Modern Kapalı Pazar Yerleri, İstihdam Hizmet Noktası, Tarihi ve Kültürel Mirası İhya Çalışmaları, Metrolar, Çevre ve Geri Dönüşüm Merkezi, Yayalaştırılmış Alışveriş Caddeleri, Kağıthane Meydanı, Millet Bahçeleri, Tematik Sokaklar, Sosyal Medya Stüdyosu, Gençhane, Akıllı Şehir Mobilyaları, Yeşil Alanlar ve Botanik Park’ bulunuyor.’’ dedi.

Gençlere yönelik projeler öne çıkıyor

Kağıthane Belediyesi'nce hayata geçirilen projeler arasında gençlere yönelik hizmetler öne çıkıyor. Başkan Öztekin son dönemde ilçeye yoğun bir genç nüfusun taşındığını belirterek gençlil projelerine ağırlık verdiklerini ifade etti: ‘’Özellikle çocuk ve gençlerimizin okul ve sosyal hayatına katkı sağlayacak projelere ağırlık verdik. Üniversite hayali kuran gençlerimizin derslerine daha rahat çalışabilmeleri için 3 adet Millet Kıraathanesi açtık. Gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın kolay iş bulabilmeleri için İstihdam Hizmet Noktası'nı hizmete sunduk. Bugüne kadar 2 binden fazla vatandaşımıza iş bulduk. Çocuk ve gençlerimiz uzayı ve teknolojileri daha yakından tanısınlar istiyoruz. Hizmete açtığımız Uzay Evi ile uzayı gözlemleyebiliyor, astronomi ve uzay teknolojilerini öğreniyorlar. Bağımlılıkla Mücadele Merkezi ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedefliyoruz. Engelliler Gündüz Hizmet Merkezimizde, engellilerimiz hem yeni beceriler öğrenip hem de güzel vakit geçirerek sosyalleşiyorlar. Çocuk kütüphaneleri ve kreşler açtık. Burada çocuklarımız, uzman eğitmenler gözetiminde arkadaşlarıyla eğleniyor, kitaplar okuyor. Bu sayede ailelerine de kendilerine ayırabilecekleri özel zamanlar kalıyor. Gönül rahatlığı ile kütüphane ve kreşlerimize yavrularını teslim ediyorlar. Youtuber veya fenomen olmak isteyen gençlerimizi de unutmadık. Videolarını çekip yayınlayabilecekleri özel bir stüdyo inşa ettik. Sosyal Medya Stüdyomuzda ayrıca videolarını seslendirip kurgulayabiliyorlar. Çocuk ve gençlerimize sportif, sanatsal, sosyal ve teknolojik eğitimler de veriyoruz. Bugüne kadar 30 binden fazla çocuk ve gencimize 14 farklı branşta spor eğitimi verdik. Resim, müzik, yabancı dil ve kişisel gelişim kursları açtık. Robot tasarımı ve programlamayı öğrettik. Kağıthane'de 15-25 yaş aralığındaki 200 gencimize özel olarak İHA-1 drone pilotu eğitimi kursu açtık. Proje ile gençlerimize insansız hava araçları, havacılık kuralları, uçuş prensipleri, meteoroloji, hava trafiği, kumanda sistemi, cihaz bakımı ve onarımı konularında teorik ve pratik eğitimler verdik. Gençlerimiz sertifikalarını alıp drone pilotu oldular.’’

Kağıthane'de kimse kimsesiz değil

Sosyal yardımlara da değinen Başkan Öztekin, kimsenin kendini yalnız hissetmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi: '' İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ücretsiz şekilde gıda, temizlik, giyim, bebek bakım, ayakkabı ve oyuncaktan oluşan yüzlerce çeşit ürüne sahip olabileceği Elden Gönüle Sosyal Yardım Merkezimizi hizmete açtık. Yüzleri güldürmek adına ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bugüne kadar; 150 bin koli gıda, 3 bin aileye kıyafet, 1.200 adet farklı çeşitlerde eşya yardımında bulunduk. Toplamda 450 adet hasta yatağı, 400 adet havalı yatak, 500 adet alez, 400 adet tekerlekli ve 30 adet akülü tekerlekli sandalyeyi vatandaşlarımız ücretsiz şekilde ulaştırdık. Alanında uzman psikologlarımız; 1.700 vatandaşımıza psikolojik, 1.500 vatandaşımıza psikiyatrik destek sağladık. Kâğıthane Belediyesi olarak 650 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Her gün iki öğün sıcak yemeği ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli 1.200 ailemizin evlerine kadar götürüyoruz.’’

En büyük destek eğitime

Çocuk ve gençlerin okul ve sosyal hayatlarında başarılı olabilmeleri için Kağıthane Belediyesi birçok konuda destek sunuyor. Kağıthane'de 7 bin gencin YKS sınav ücretleri belediye tarafından karşılandı. Üniversite sınavlarına hazırlık, yabancı dil ve kişisel gelişim kursları ücretsiz sunuluyor. Yanı sıra 200 binin üzerinde soru ve 5 bin videolu konu anlatımından oluşan online kurstan yararlanabiliyorlar. Sınav sonrası üniversite adaylarına tercih desteği de sunuluyor. Sosyal yardımlar kapsamında ise 3 bin 213 üniversite öğrencisine nakdi destek, ilkokuldan liseye 25 bin 550 öğrenciye okul çantası ve eğitim seti yardımında bulunuldu. Amatör sporculara ve kulüplere 1 buçuk milyon liralık nakdi destek verildi.

Kağıthane yeşile döndü

Ağaçlandır çalışmalarına da değinen Başkan Öztekin, Kağıthane'nin her geçen gün daha yeşil bir hal aldığını söyleyerek; ''Yarınlara daha yeşil, daha sağlıklı şehirler miras bırakabilmek adına her yeni doğan bebek için bir fidanı toprakla buluşturuyoruz. Kâğıthane’de 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren dünyaya gelen her bebeğin şehirde bir ağacı olmasını amaçladık. Çocuklar adına ücretsiz diktiğimiz ağaçlar için günün anısı olarak da ailelere sertifika veriyoruz. Dikilen ağaçlar; süs kirazı, zakkum, süs eriği, ıhlamur, süs armudu, hatmi, her daim yeşil manolya gibi canlı türlerinden oluşuyor. İlçe genelinde park ve yeşil alanlarda toplamda 300 bin adet lale soğanı, 314 bin adet mevsimlik çiçek dikimi, 16 bin 53 adet çalı grubu bitki dikimi yaptık. Daha yeşil ve yaşanılabilir bir şehir için 24 binin üzerinde ağaç ve fidan diktik.’’ dedi.

Borçsuz belediye

Kağıthane Belediyesi'nin tüm bu yatırımlarına karşılık hiç borcu bulunmuyor. Başkan Öztekin bu durumu kaynakları, zamanı ve insan gücünü verimli kullanarak başardıklarını ifade etti.

q12f6ecr4hnnm7lbprvzkp0t.jpg

sjk3dumn5zvwbuabyi4lcrle.jpg

hjsl8nI1s63hrvkqzuiz4gbc.jpg

blvq6Inhgkgiurhlntsjdzyy.jpg

hqvdg2ncamgkbvokywIfb18w.jpg

cxjbnhy9qvkpsw4gkh3zdl2p.jpg

d9gfkdmnfrcwhspj5wozevus.jpg

gjkm9jlfwwxn3ztdun6c7p1e.jpg

3ovm9uphv4yupwf8ttlnrb6s.jpg

rnkbm6u7ul5yilx9os1vjwd3.jpg

qpzh6vnbewjc3ah8ipodz5tx.jpg

kwpt1prsukgfif9yjc52ny4r.jpg

xjrwl3krehpwqaie9nn7850p.jpg

apmjctbuhocwi2qfvdvkx9ey.jpg

u81z7mcrhxvjabyxgwftvsd5.jpg

tw0Ihcwecugdaftvv3plxseu.jpg

nwpsrucbzvq3jp29ehnty4vg.jpg

5lms3fxk7aonsyevrbnjdazm.jpg

z92a4ty1t8xu0Imchvxho3ds.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.