BAŞKAN ÖZTEKİN’DEN MACARİSTAN HALKINA TEŞEKKÜR

BAŞKAN ÖZTEKİN’DEN MACARİSTAN HALKINA TEŞEKKÜR

Macaristan’ın yeni İstanbul Başkonsolosu  Laszlo Keller ülkeler arası yerel işbirliğini güçlendirmek adına Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’i ziyaret etti. Ziyarette iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağlar ile güncel meseleler konuşuldu.

Ziyarette, Macaristan İstanbul Başkonsolosu  Laszlo Keller, Türk misafirperverliğinden övgü dolu sözlerle bahsetti ve Kağıthane Belediyesi’nin yeni dönem projelerinin yerel yönetimlere örnek olabileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; ‘’ Öncelikle Başkonsolos  Laszlo Keller’e yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Biliyorsunuz ki; Macaristan Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi, Kağıthane’mizde bulunuyor. Bu sebeple ayrıca kendilerine hoş geldiniz diyorum. Macaristan ile yüzyıllar öncesine dayanan ortak bir geçmişimiz var. Bugün Macaristan’a gittiğinizde birçok Osmanlı eserini görmeniz mümkün. Tarihi dostluğumuz bugün de aynı şekilde devam ediyor.  NATO müttefikliği, AB ve Avrupa Konseyi gibi uluslararası örgütlerde sıkı iş birliğimiz var. Tüm bunları yakından takip ediyoruz. Yanı sıra Macaristan 15 Temmuz hain darbe girişiminde ülkemize destek veren ilk ülkelerden birisi oldu. Barış Pınarı Harekatı’nda Türkiye’yi destekleyen tek Avrupa ülkesi Macaristan’dı. Bu ziyaret vesilesiyle Başkonsolos Keller aracılığıyla tüm Macaristan halkına teşekkür ediyorum. Desteklerinizi hiçbir zaman unutmayacağız. Önümüzdeki süreçte bağlarımızı yerel de de güçlendirmek adına iş birliği ve iletişimimizi artıracağız.’’ dedi.

Kağıthane Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen buluşma yaklaşık bir saat sürdü. Buluşma sonrası Başkan Öztekin ve Başkonsolos Keller birlikte tarihi Sadabad bölgesini gezdi. Başkan Öztekin gezide Başkonsolos Keller ve beraberindeki heyete Kağıthane’nin tarihi ve kültürel varlıklarını anlattı.

"Macaristan Türkiye’nin Yanında Oldu"

Macaristan, Avrupa Birliği'nin, Suriye'nin kuzeyine yapılan Barış Pınarı Harekatı öncesinde Türkiye’yi uyarmak için hazırladığı bildiriyi "ülkeler sınırlarını savunabilir" diyerek veto etmişti. Bu tavrıyla Türkiye’nin yanında olduğunu açık bir şekilde ifade eden Macaristan, Barış Pınarı Harekatı’nı destekleyen tek Avrupa ülkesi oldu.


Kaynak: Kağıthane Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.