BAŞKONSOLOS KELLER BAŞKAN ÖZTEKİN'İ ZİYARET ETTİ

BAŞKONSOLOS KELLER BAŞKAN ÖZTEKİN'İ ZİYARET ETTİ

Macaristan İstanbul Başkonsolosu  Laszlo Keller, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'i ziyaret etti.

Kağıthane Belediyesi'nin geçen aylarda restore ederek hizmete açtığı tarihi Sadabad Kasrı Çamaşırhanesi'nde gerçekleşen buluşma yaklaşık bir saat sürdü. Ziyarette iki ülke arasındaki ilişkiler, pandemi ve yerel yönetim politikaları konuşuldu.

Yaklaşık bir yıl önce Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu görevine atandığını belirten Keller, ''Konsolosluğumuzun yeri Kağıthane'de. Bu yüzden Kağıthane'nin bizde ayrı bi önemi var. Son bir yılda Kağıthane'de yaşanan hızlı değişim ve dönüşüme yakından tanıklık ettik. Belediye Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz.'' dedi.

Başkonsolos Keller Başkan Öztekin'e, Macaristan Konsolosluğu'nun hazırlattığı  fotoğraflarla tarihi İstanbul'u anlatan albüm hediye etti. Albümde Kağıthane'nin daha önce görülmemiş tarihi fotoğrafları da yer alıyor.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin iki ülke arasındaki tarihten gelen dostluğun bugün daha güçlü şekilde kendini gösterdiğini söyledi.

Buluşma sonrası Başkan Öztekin ve Başkonsolos Keller birlikte tarihi Sadabad bölgesini gezdi. Başkan Öztekin gezide Başkonsolos Keller ve beraberindeki heyete Kağıthane’nin tarihi ve kültürel varlıklarını anlattı.


Kaynak: Kağıthane Belediyesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.