BAYRAMAPAŞA’DA BİLİM VE TEKNOLOJİ AKADEMİSİ BAŞLADI

BAYRAMAPAŞA’DA BİLİM VE TEKNOLOJİ AKADEMİSİ BAŞLADI

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından desteklenen Bilim ve Teknoloji Akademisi eğitimleri Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi’nde başladı.

Her yıl bilime meraklı binlerce öğrenciye kapılarını açan Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı tarafından Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları çağrısı kapsamında desteklenen Bilim ve Teknoloji Akademisi projesi eğitimlerine başladı.

Hatay Necmi Asfuroğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ve İstanbul’daki okullardan seçilen lise öğrencilerinin katılımıyla 20-27 Ağustos 2019 tarihleri arasında devam eden etkinlikte laboratuvar eğitimleri ve atölye çalışmaları ile bilimsel eğitim verilen öğrencilerin, temel ve uygulamalı bilimlere olan ilgilerinin arttırılması hedeflenmektedir.

Projenin sonucunda farklı sosyokültürel çevrelerden bir araya getirilen bilime meraklı 40 lise öğrencisine bilimsel düşünme becerisi kazandırmak, bilimi sevdirerek ulaşılmazlığını yıkmak, teknolojiyi kullanarak bilime ulaşma yöntemlerini öğretmek amaçlanmaktadır.

Birçok üniversiteden akademisyenin de katılımı ile Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi’nin laboratuvarlarında gerçekleşen etkinliklerin sonunda katılımcılara, katılım belgeleri verilerek proje tamamlanacaktır.

 


Kaynak: Bayrampaşa Belediyesi










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.