Beşiktaş’a Avrupa Konseyi'nden Bir Ödül Daha!

Beşiktaş’a Avrupa Konseyi'nden Bir Ödül Daha!

Beşiktaş Belediyesi, bir kez daha "Yılın Partner Kuruluşu" oldu…


Belediyemiz, Avrupa Konseyi tarafından koordine edilen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (European Local Democracy Week - ELDW) kapsamında 2021 yılında da ''Yılın Partner Kuruluşu'' unvanını almaya hak kazandı. 

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Yıllık Koordinasyon Toplantısı pandemi koşulları nedeniyle 25 Şubat Cuma günü online olarak gerçekleştirildi. Toplantı kapsamında Türkiye, Portekiz, Tunus, Ukrayna, Romanya, Almanya, Sırbistan'dan Avrupa Konseyi'ne üye 21 belediye ödüle layık görüldü. Ödül almaya hak kazanan belediyeler, yaptıkları çalışmalarla ilgili sunumlar yaparken belediyemizin ELDW kapsamında yaptığı çalışmaları Dış İlişkiler Müdürlüğümüz Turizm Danışma Bürosu Sorumlusu Pınar Çakmak anlattı.

2021 yılı teması ''Çevreyi Korumak: Yerel Yönetimler Harekete Geçiyor'' olarak belirlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında 2021 yılında Beşiktaş'ta hayata geçirilen ''Dönüştür Kazan'' uygulaması, ''İhtiyaç Haritası Sosyal Yardım Yönetim Sistemi'', ''Plastik Avcıları - İstanbul Projesi'', ''HORECA Projesi'', ''Karbon Ayak İzi Nötrleyen İlk Belediye'', ''TEMA Bağışları'', ''Öğrenci'Ye Uygulaması'', ''Saha Çözüm Hareketi'' ve ''Beşiktaş İyileşecek Etkinlikleri'' gibi çalışmalarla belediyemiz bir kez daha ''Yılın Partner Kuruluşu'' oldu. Sunumların sona ermesinin ardından katılımcı belediyelerin temsilcilerine sertifikaları yine online olarak takdim edildi.

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Hakkında
Avrupa Konseyi üye devletlerinde vatandaş katılımını teşvik etmek için yerel yönetimleri ve vatandaşları bir araya getirmeyi amaçlayan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nın 15 Ekim 1985'te imzaya açılmasını hatırlatmak amacıyla 2007 yılında başlatılmıştır. Yıllık bazda düzenlenen bu Pan-Avrupa girişimi çerçevesinde halka açık etkinlikler düzenlenerek Avrupa Konseyi üye devletleri ve aynı görüşü taşıyan devletlerin yerel yönetimlerinden, toplumlarının kalkınması için ortak çıkarları olan konularda vatandaşlarıyla bir araya gelmesi ve onlarla yakın ilişkiler kurmaya teşvik edilmektedir.
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.