Beşiktaş’ta 23 Nisan Coşkusu!

Beşiktaş’ta 23 Nisan Coşkusu!

Belediyemiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında eğlenceli ve rengarenk etkinliklerle dolu bir "Çocuk Şenliği" düzenledi...


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında iki gün boyunca süren çocuk şenliğimizin ilk günü büyük bir coşkuya sahne oldu. İsmet İnönü Spor Tesisleri’nde gerçekleşen çocuk şenliğinde çocuklar bayramın tadını doyasıya çıkardı. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da kızlarıyla birlikte çocukların bayram sevincine ortak oldu. 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde çocuklar için oyun grupları, sihirbaz gösterileri, animasyon ekibi, panayır oyunları, atölyeler ve sürpriz etkinlikler yer aldı.

102. yılını kutladığımız TBMM’nin kuruluşu ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, sabah saatlerinde düzenlenen resmi tören kutlamalarıyla başladı. Beşiktaş Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen resmi törene Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve ilçe protokolü katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Başkan Rıza Akpolat tüm vatandaşlar adına Beşiktaş Atatürk Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı'na çelenk sundu.

Pelin Batu Çocuklarla Buluştu

23 Nisan her sene olduğu gibi bu sene de Beşiktaş’ta bir dizi etkinlikle kutlandı. Resmi törenin ardından Yazar Pelin Batu’nun çocuklar için kaleme aldığı ‘’Süt Vampiri Emir’’ adlı kitabın imza günü etkinliği Beltaş Kitap Cafe’de gerçekleşti. İmza günü çocukların ve ebeveynlerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Kutlamalar İsmet İnönü Spor Tesisleri’nde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’ndeki coşku dolu gösteri ve etkinliklerle 2 gün boyunca devam etti.

Şenliğimize kızlarıyla birlikte katılan Rıza Akpolat 23 Nisan’ı şu sözlerle kutladı: “Ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız millete verildiği; ortaya çıkan kıvancın, coşkunun bir büyük bayram olarak çocuklara verildiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; Büyük Atatürk’e ve mücadele arkadaşlarına saygı, sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz. 23 Nisan pek çok anlamı içinde barındırır fakat her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk milli bayramıdır. 23 Nisan halkımızın kurtuluş yolunda, destansı mücadelesinde önemli bir adım olan TBMM’nin açıldığı; Türk Halkı’nın egemenliğini ilan ettiği gündür. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘23 Nisan, Türkiye milli tarihinin başlangıcı ve yeni bir dönüm noktasıdır. Bütün bir düşmanlık dünyasına karşı ayağa kalkan Türkiye Halkı’nın TBMM’yi meydana getirmek hususunda gösterdiği harikayı ifade eder.’ demiştir. 23 Nisan milli egemenliğimizin ilanıdır. Ancak önemi bununla da kalmaz. Bu önemli günü Atamız, egemenliği kayıtsız şartsız devam ettirecek olan genç nesillere, çocuklara armağan etmiştir. Çok büyük fedakârlıklarla verilen Kurtuluş Mücadelesi’nin meyvesi olan bu güzel vatanı ve yüksek ideallerini gerçekleştirme vazifesini Atamız genç nesillere miras bırakmıştır.”

Başkan Rıza Akpolat sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizi birlik ve beraberlik içinde daha güçlü, çağdaş ve mutlu yarınlara taşıyabilmek için çocuklarımızı sağlıklı, donanımlı ve özgür bireyler olarak yetiştirmek bizim vazifemizdir. Atamızın ‘Vatanı korumak, çocuklarımızı korumakla başlar’ sözünü anarak genç nesillere bugün daha iyi ve aydınlık Türkiye bırakmakla yükümlüyüz. Bunun için de çalışmaya devam edeceğiz.”

Konuşmasının ardından şenlikte kurulan stantları ziyaret eden Başkan Akpolat, çocuklarla fotoğraf çektirdi ve komşularımızla bol bol sohbet etti. Çocuklarımıza hediyelerin dağıtıldığı şenliğin sürprizlerinden biri de yapılan bisiklet çekilişi oldu. Çekiliş talihlilerine bisikletlerini Başkan Akpolat, Beşiktaş İlçe Kaymakamı Önder Bakan ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu teslim etti.
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.