Beşiktaş’ta “Bağımsızlık için İlk Adım Yürüyüşü” Coşkusu

Beşiktaş’ta “Bağımsızlık için İlk Adım Yürüyüşü” Coşkusu

“Atatürk’ün mirasına ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkma coşkumuzla yürümeye devam edeceğiz...”


Belediyemizin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen “Bağımsızlık için İlk Adım Yürüyüşü” Beşiktaş’ta büyük bir coşkuya sahne oldu. Yoğun katılımla gerçekleşen yürüyüşte genci yaşlısı pek çok vatandaşımız, ellerinde bayraklarla marşlar söyleyerek Beşiktaş İskelesi’ne yürüdü. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da yürüyüş boyunca ön sıradan vatandaşlarımıza eşlik etti.

16 Mayıs Pazartesi günü saat 16.00’da Akaretler’den başlayan yürüyüş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak için 16 Mayıs 1919’da ilk adımı attığı Beşiktaş İskelesi’ndeki temsili uğurlama töreniyle son buldu. Beşiktaş Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından konuşan Başkan Akpolat duygularını şu sözlerle dile getirdi:

“Belediyemizin düzenlediği ‘Bağımsızlık için İlk Adım Yürüyüşü’ artık gelenekselleşen bir etkinlik oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı başlatırken yürüyüşe başladığımız noktadan çıkıp buradan Kartal İstimbotu’na binip Bandırma Vapuru’na geçmiş ve ulusal Kurtuluş Mücadelemizi başlatmıştır. Biz Beşiktaş’ı tanımlarken hep şunu deriz; iki kıtanın birleştiği, kaptan-ı deryaların, Barbaros Hayreddin’in kenti. Ve deriz ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı evinin olduğu, Kurtuluş Savaşı’nın planlarını yaptığı, Dolmabahçe’nin önüne düşman gemileri geldiğinde “Geldikleri Gibi Giderler” dediği, hem kendi hayatı hem de ülkemiz adına önemli kararları aldığı ve hayata gözlerini yumduğu yerin adıdır Beşiktaş. Biz burada bu sorumluluğun bilinciyle görevlerimizi yerine getiriyoruz ve Atamızın emanetlerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. 4 gün sürecek bayram kutlamalarımızın ilk günündeyiz. Bu 4 günü hep beraber, doyasıya, milletçe el ele vererek Beşiktaş’a yakışır şekilde kutlamaya devam edeceğiz.”
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.