Beşiktaş’ta Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi!

Beşiktaş’ta Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi!

Belediyemiz ve Toplumsal Afet Platformu (TAP) girişimiyle 1-7 Mart Ulusal Deprem Haftası kapsamında Beşiktaş’ta deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi…


Belediyemizin koordinasyonunda Toplumsal Afet Platformu, AKOM, İBB İtfaiye Daire Başkanlığı, Trakya İzci Federasyonu, Dağ Arama Kurtarma Ekibi, Köpekli Arama Kurtarma Ekibi ve İZEV iş birliğiyle Beşiktaş’ta 3 gün süren geniş kapsamlı bir deprem ve yangın senaryosu tatbikatı yapıldı. Uluslararası birçok arama kurtarma ekibinin de katıldığı tatbikatta ekipler aynı zamanda 4-5-6 Mart tarihlerinde bölgede kamp yaparak arama kurtarma çalışmaları yürüttü. Fransa Arama-Kurtarma Ekibi ve Japonya Deprem Uzmanları da deprem tatbikatına destek verdi. Ekipler, senaryo gereği Akat Mahallesi’nde boşaltılmış iki binada arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi. Geniş kapsamlı tatbikatla olası İstanbul Depremi’ne karşı toplumsal bilinci artırmanın yanı sıra ekiplerin koordinasyonlu çalışmasına katkı sağlamak ve yerelde kurumlar arası iş birliğinin geliştirilmesi amaçlandı.

Tatbikata katılan Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Oylum Işık, “Sahada 163 kişilik bir ekibimiz var. Beşiktaş Belediyesi koordinatörlüğünde belediyemizin çalışanlarıyla oluşturduğumuz gönüllü arama kurtarma ekibi ve diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte bir tatbikat gerçekleştirdik. Tatbikatı yapacağımız alan riskli yapı tespiti yapılarak boşaltılmış bir bina. AFAD 2022 yılını deprem tatbikat yılı olarak ilan etti. Riskli yapıları boşalttıktan sonra deprem tatbikatı yapma kararı aldık. Deprem ülkemizin gerçeği. Yapı stokunu yenilemeye çalışırken aynı zamanda depremden sonra da yapılabilecekleri organize etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplumsal Afet Platformu Genel Başkanı Rezzak Elazat, “1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında geniş kapsamlı ulusal bir kapsamlı tatbikat yapıyoruz. Fransa ile Japonya arama kurtarma ekipleri ve aynı zamanda birçok sivil toplum kuruluşu eş zamanlı bir şekilde bir tatbikat gerçekleştireceğiz. Depremden sonra çıkabilecek yangına da müdahale edeceğiz. İtfaiye, gönüllüler ve işin uzmanı belediye personelinin katılımıyla birçok kurtarma istasyonu oluşturduk. Tatbikata 163 kişilik bir ekiple katıldık” dedi.

Tatbikata katılan Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki ise şu açıklamaları yaptı: “Tatbikat yapmak çok önemli. Marmara Bölgesi’nde İzmit, Gölcük, Adapazarı gibi çok tehlikeli noktalar var. İyi ki küçük depremler oluyor. Deprem esnasında küçük odalar riskli olabilir. Büyük odada yaşam üçgenini oluşturmalısınız. İnsan susuz üç gün yaşayabilir. Yaşam üçgeni oluşturduğunuz yerde su bulundurun. Su varsa insan iki hafta yaşayabilir."
Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.