ESADEM ile Eyüpsultanlı komşularımızın yanındayız

ESADEM ile Eyüpsultanlı komşularımızın yanındayız

Eyüpsultan Merkez Mahallesi İskele Caddesinde bulunan ESADEM, toplumun huzuru, mutluluğu, bilinçlenmesi ve ruh sağlığının korunması için, bünyesindeki 6 uzman psikolog ve bir aile danışmanı ile Eyüpsultan’da ikamet eden tüm vatandaşlara ücretsiz olarak hizmet vermekte.

ESADEM’DE 24 BİN PSİKOTERAPİ SEANSI GERÇEKLEŞTİRİLDİESADEM sorumlusu Uzman Klinik Psikolog Merve Akçil, Ekim 2019 tarihinden açılan ESADEM’de bugüne kadar 24 bine aşkın psikoterapi seansı gerçekleştirildiğini belirterek şu açıklamalarda bulunuyor:

"Uzman 6 psikolog ve bir aile danışmanımızla bugüne kadar 5 bine yakın da danışanla çalıştık. Psiko eğitimler, ölçme değerlendirme çalışmaları, sosyal medya hesaplarımız üzerinden gerçekleştirdiğimiz canlı yayın seminerleri, kurum içi ve kurum dışında düzenlemiş olduğumuz seminerler ve atölyelerimizle birlikte faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Üç yaşından itibaren tüm vatandaşlarımız bizlere 0212 440 15 44 numaralı telefondan ulaşıp, gerekli bilgileri danışma personelimizden alarak randevu kayıtlarını yaptırabilirler"

ESADEM’DE UZMAN 6 PSİKOLOG VE BİR AİLE DANIŞMANI BULUNUYOR

ESADEM’de çocuk psikoloğu olarak çalışan Klinik Psikolog Seval Ak, oyun terapi ve kum terapi çalışmaları yaptıklarını vurgulayarak şu açıklamalarda bulunuyor:

"Ergen ve çocuklarla çalışıyoruz. Oyun terapi çocuklara uygulanan bir terapi modelidir. Çocuklar düşüncelerini ve problemlerini yetişkinler gibi anlamlandıramadıklarından onlar gibi konuşamazlar ve ifade edemezler. Bu sebeple çocukların terapilerinde alternatif ifade teknikleri önem kazanmaktadır, oyunda bu ifade tekniklerinden biridir. Oyuna kendi özelinde baktığımızda çocuklar için en doğal ve çabasız olan bir tekniktir. Aynı zamanda duyguların dışa vurum biçimlerinden biridir oyun. Oyun terapi sürecinde çocuklar, oyun ve oyuncaklar aracılığıyla zorlandıkları duyguları yansıtarak iyileşme süreçlerini gerçekleştirirler"

EVLİLİK ÖNCESİ HAZIRLIK İÇİN ÇİFT TERAPİSİ

ESADEM’in Aile terapisti ve çift danışmanı Sibel Güden, aile danışmanlığının ailedeki bireylerin yaşadıkları problemleri birlikte çözmeleri üzerine kurulu bir psikolojik danışmanlık hizmeti olduğu belirterek şunları söylüyor:

"Aile danışmanlığının bireysel terapilerden farkı aileye bir bütün olarak bakabilmektir. Çift terapisinde ise çiftlerin ilişkilerinde başa çıkmakta zorlandıkları problemler, ilişkilerinde geliştirmek istedikleri konular üzerine çalışıyoruz. Çiftlerle genellikle, çiftler arasındaki iletişimsizlik, ilişkilerdeki çatışma ve güvensizlik, aldatma sonrası ilişkiyi onarma, ilişkilerde duygusal ihtiyaçların karşılanamaması gibi süreçleri çalışıyoruz. Genelde evli çiftlerle çalışıyoruz ama biz şunu bekliyoruz, evlilik öncesi hazırlık için çiftlerimizin de gelmesini, geldikleri süreçte de onlara evlilik danışmanlığı kapsamında çift terapisi yapıyoruz"

ÇOCUK VE ERGENLERDE KUM TERAPİSİESADEM’de çocuk ve ergenlerle kum terapi yöntemi ile çalıştıklarını ifade eden Klinik Psikolog Ayşenur Işıldar, "Kum terapisiyle kaygı bozukluğu, konuşma bozukluğu gibi travmatik sorun yaşayan danışanlarla psikoterapi yapıyoruz. Kum terapisi tedavi planının bir parçası aslında. İki tür kum terapi tepsimiz vardır. Bunların birinin içinde kuru kum, diğerinin içinde ise ıslak kum var. Danışan istediği tepsiyi seçiyor daha sonrasında ise burada çeşitli minyatürlerimiz bulunmakta, bu minyatürleri kullanarak kumun üzerinde bir sahne oluşturuyor. Bu sahnenin sonrasında birlikte bununla ilgili konuşuyoruz. Kendisini aslında konuşarak ifade edemeyen çocuklar bu şekilde kendilerini çok daha rahat bir şekilde ifade edebiliyorlar. Bu da kişilerin iyileşmesinde ve değişmesinde yardımcı oluyor. Haftada bir gün 3 – 18 yaş arası danışanlarımızla 45 dakika süren seanslar yapıyoruz" diyor.

“KISA SÜRELİ ÇÖZÜM ODAKLI, DANIŞANIN İHTİYACINA GÖRE BİRÇOK FARKLI TERAPİ EKOLLERİ KULLANIYORUZ”ESADEM’de yetişkin ve ergenlere bireysel terapi uygulayan Psikolog Samet Kaplan, danışanın ihtiyacına göre, kısa süreli çözüm odaklı birçok farklı terapi ekollerini kullandılarını vurgulayarak, "Depresyon, kaygı bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk gibi pek çok farklı bozukluk geliyor. Genelde 8 haftalık bir seans sürecimiz oluyor. Haftada bir gün 45 dakikalık seanslar yapıyoruz. EMDR terapi yöntemini kullanıyoruz. EMDR, göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme olan ve son dönemde sıklıkla kullanılan bir terapi yöntemidir. Çalışma prensibi beynimizin bilgi işleme mekanizmasına dayanmakta. Günlük yaşam içerisinde karşılaştığımız zorluk, yaşadığımız travmalarımızda beynimiz bu anıları düzgün bir şekilde işleyemiyor. EMDR terapi ile biz düzgün bir şekilde işlenemeyen ve bizde psikolojik yük olarak kalan bu anıları tekrardan işleyip üzerimizdeki etkilerini azaltıp daha sağlıklı yolumuza devam etmeye sağlamaya çalışıyoruz. Bu terapi 13 yaş üzerindeki kişilere uygulanıyor. Sıklıkla kullanıldığı alanlarda travma sonrası stres bozukluğu, depresyon, fobi, kaygı bozuklukları gibi pek çok alt alanda aslında işlevsel bir şekilde kullanılıyor" şeklinde konuşuyor.

“BİREYSEL TERAPİLERLE, DANIŞANLARIN İÇ SANCILARINI HAFİFLETMEYE YARDIMCI OLUYORUZ”Yetişkin ve ergen terapisti Uzman Psikolog Merve Külekçi ise ESADEM’de yapılan bireysel terapilerle ilgili şu açıklamalarda bulunuyor:

"Bireysel terapi kişinin gündelik hayatta yaşadığı sıkıntılarla başa çıkabilme konusunda yetersiz kaldıklarını hissettiği anda uzman bir psikoterapistten yardım almak amacıyla başvurdukları bir terapi yöntemidir. Bireysel terapide genellikle duygu durum bozuklukları, kaygılar, korkular, olumsuz yaşantılar ve kişilerin insan ilişkilerinde yaşadıkları problemleri çözümlemelerine yardımcı oluyoruz. Terapist danışanların getirdiği güçlü yönlerini ön plana çıkararak, kendilerinin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaya yardımcı olur. Bu terapi modelinde terapist sorduğu sorularla görüşmeye yön vererek bu sayede danışanı daha yakından tanıyarak terapiden beklentilerini öğrenme kolaylığını sağlıyor. Bireysel terapide diğer bir amaç ise kişinin somatik davranışlar, belirtiler, inançlar ve duygusal olarak iç sancılarını hafifletmesine yardımcı olmaktır"

Adres: Eyüpsultan Merkez Mahallesi İskele Caddesi No: 3

İrtibat: 0212 440 15 44

jd9q3khzrott1dffpobgygex.jpg

nodllmxjcfwsbrI3bkutzcp9.jpg

1ogygw6oIbehkestau43dxpw.jpg

eae4bbnctgftvy5o6gddmiw3.jpg

tot7x6mf4ddklmvnkicar3vw.jpg

czlokgjlbjwdxn02pbrv9qqs.jpg

9fsw4turbo5dyp3gj0ktia2m.jpg

uwbmkbrpxotIngh5qzd1a7ca.jpg

a8fmegj706tqvejdxufrp1ar.jpg

elgytpf5cwkreumshumbat3p.jpg

g3w8glkfp2rskqxrmpunyao7.jpg

svwzd1hqvkcydrkofwh8ggym.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.