ESKEP ve ESER mağazası, İsfanbul Alışveriş Merkezi'nde açıldı

ESKEP ve ESER mağazası, İsfanbul Alışveriş Merkezi'nde açıldı

ESKEP kursiyerleri ve ESER öğrencilerinin ürettiği ürünlerin satışa sunulduğu "Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Mağazası" İsfanbul Alışveriş Merkezi'nde açıldı. 

Eyüpsultan Belediyesi bünyesindeki Eyüpsultan Kadın Emeği Programı (ESKEP) kursiyerleri ve Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi (ESER) öğrencilerinin ürettiği ürünlerin satışa sunulduğu "Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Mağazası" İsfanbul Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Açılışa Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in yanı sıra, İsfanbul Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Kemal Baştürk, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mağazanın açılış kurdelesini Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, engelli gençlerle birlikte kesti. Başkan Deniz Köken, açılışı gerçekleştirilen mağazada kadın ve engelli gençler tarafından üretilen ürünleri incelemesinin ardından engelli gençlerin el işi etkinliğine katılarak onlarla sohbet etti.

"BÖLGEMİZDEKİ DİĞER AVM'LERDE DE BU PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Açılış töreninde projeye ilişkin yapılan çalışmaları anlatan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, şöyle konuştu:

"Burada hem engelli kardeşlerimizin hem de hanımefendilerin çeşitli kurslarımızda ürettiği ürünlerin satışı için İsfanbul AVM'nin içerisinde bir dükkân kiraladık ve onların da desteğiyle burayı hizmete açtık. Bundan sonra hem Eyüpsultan merkez civarında hem de bölgemizde bulunan diğer AVM'lerde bunu hayata geçireceğiz.

Bizim zaten seçim çalışmalarımız esnasında çocuk, kadın, genç, yaşlı ve engellileri hayatın merkezine oturtmamızla ilgili özel bir çalışmamız vardı. 'Kadın girişimcilik atölyesi' bunun en önemli ayrıntısı olacaktır. Bundan sonra kadınlarımız ürettikleri ürünleri pazarla buluşturma konusunda gerek fiziki olarak dükkânlarla pazar imkanı gerekse internet ortamında pazar imkanını vatandaşlarımıza sunmamız gerekiyor.

Bununla ilgili çalışmalarımız başladı, gelişerek devam edecek. Hanımefendiler ürettikleri ürünleri halkla buluşturup, ev ekonomisine ciddi bir katkı sağlayacak, aynı zamanda da ciddi bir rehabilitasyon aracı olarak kullanabilecek. Biz de bu projeyi geliştirmek istiyoruz."

ENGELLİ GENÇLERİN DANS GÖSTERİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

"ESER" bünyesinde eğitim gören engelli gençler, mağazanın açılış töreninde bir dans gösterisi düzenledi. Eğitmenleriyle birlikte gerçekleştirdikleri gösteri sonrası vatandaşlardan büyük alkış alan engelli gençlerin mutluluğu gözlerinden okundu.




























HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.