Evde Fizik Tedavi hizmeti devam ediyor

Evde Fizik Tedavi hizmeti devam ediyor

EVDE FİZİK TEDAVİ HİZMETİNDEN 45 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLAR FAYDALANABİLİYOR

Evde fizik tedavi hizmetinden yatağa bağımlı ve yürümekte zorlanan 45 yaş üzeri vatandaşlar faydalanabiliyor. Hastanın ihtiyaç durumuna göre 5, 10, 15 seans olarak haftada 1 veya 2 gün şeklinde uygulanırken, seanslar ortalama 40 dakika sürüyor.

İlk aşama olarak başvuruda bulunan hastanın evine gidilerek değerlendirme seansı yapılıyor. Eğer hastaya fizik tedaviye uygun görülürse fizik tedavi veya ortopedi doktorundan “Evde fizik tedavi görebilir” raporunu isteniyor. Raporlar alındıktan sonra ise tedaviye başlanıyor.

“HASTALARA EN UYGUN TEDAVİYİ UYGULUYORUZ”

Evde fizik tedavinin hastanın ihtiyacına göre belirlenen bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Fizyoterapist Besna Nur Solak, "Burada ağırlıklı olarak egzersiz tedavisinden yararlanıyoruz. Onun haricinde elektro tedavi cihazlarımızla birlikte hastanın günlük yaşantısına egzersizleri uyarlamaya çalışıyoruz. Hedefimiz günlük yaşantısında yürümesini sağlamak, ev içindeki kendi ihtiyaçlarını gidermek. Bunları baz alarak hastalara en uygun tedaviyi uyguluyoruz. Ağırlıklı olarak 45 yaş üstü hastalarla ilgileniyoruz. Yatağa bağımlı, yürümekte zorlanan, kendi imkanlarıyla dışarı çıkıp tedavi olamayan vatandaşlarımıza bu hizmeti veriyoruz. Vatandaşlarımız bizimle ESER (Engelliler Sürekli Eğitim ve Rehberlik Merkezi) ve Eyüpsultan Belediyesi Beyaz Masa birimi üzerinden irtibata geçebilirler" diyor.

“BİR YÜRÜYEBİLSEM NE MUTLU BANA”

Evde fizik tedavi hizmetinden yararlanan kişilerden birisi de 74 yaşındaki emekli öğretmen Mizbah Ertek.

Tedaviden çok memnun kaldığını vurgulayan Mizbah Ertek, duygularını şu sözlerle ifade etti:

"Çok memnunum o kadar ki sorma, ilk günden kendilerini gösterdiler. Bir baktım dörder kişi geldiler. Allah var ne gerekiyorsa yapıldı. Çünkü ben tecrübeliyim daha önce Aksaray’daki Bezmialem’de de bir müddet yattım. Ondan sonra oradaki aynı şeyleri yaptılar sağolsunlar. Bugün 5’inci günümüzdür, hayırlısıyla bir yürüyebilsem ne mutlu bana. Başta başkanımız Deniz Köken bey olmak üzere Besna hanım kızımıza ve emeği geçen herkese çok çok teşekkür ederim"

gu6aosc2eqda5ntw3b7xkms9.jpg

s2dhijwtufcpe9ye8nuzk4mb.jpg

qprl9hxdfhsqnzsb2lpw6tgv.jpg

uj4c5mmdae178sykbvnukfIo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.