Eyüpsultan'da doğa dostu bir ilim yuvası: ESA

Eyüpsultan'da doğa dostu bir ilim yuvası: ESA

EZBERE DEĞİL DENEYİME DAYALI EĞİTİM

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in, örnek olması adına Karadolap’ta inşa ettirdiği anaokulunda geleceğimizin teminatı çocuklarımıza "ezbere değil deneyime dayalı eğitim" veriliyor. Anaokulumuzun hedefi ise ülkemizi ve dünyamızı yönetecek bireyler; duygularının farkında varılmış, hayal gücü desteklenmiş, farklılıklara saygı duyulmuş, yaratıcı becerileri desteklenmiş, duyarlı, akademik anlamda zengin, bütüncül bakabilen, çocukluğunu doyasıya yaşayabilmiş ve kendini değerli hisseden bireyler yetiştirmek.

DOĞA DOSTU BİLİNÇLİ BİR NESİL

Yapımına Eylül 2019 yılında başlanan, çalışmaları Haziran 2020 tarihinde tamamlanan ESA’da çocukların sosyal-psikolojik gelişimlerinin desteklendiği, duyusal-dokunsal becerilerinin geliştirildiği, doğanın bize sunduklarını görerek ve yaşayarak deneyimleyebildiği, değerlerin kazandırıldığı ve iyi birer birey olma kavramını içselleştirdikleri uygulamalar yer alıyor.

MEYVE BAHÇELERİNİN İÇİNDE EĞİTİM

Geleceğin umudu çocuklara, ağaç, doğa ve toprak sevgisini aşılamayı amaçlayan anaokulunun bahçesinde tarım alanları, 17 tür meyve ağacı, lavanta, kekik gibi bitki ve çiçeklerden oluşan koku bahçesi bulunuyor.

Tarım alanlarında ekim ve hasat zamanlarında çocuklar tohum ve fidelerinin ekimini gerçekleştiriyor. Toplama işlemlerini öğretmenleriyle birlikte gerçekleştiren çocuklar hemen ardından okulun mutfağında yetiştirdikler sebzelerden yiyecekler hazırlıyor. Tüm çocuklar meyve ve sebzelerin ne işe yaradığını anlasın diye QR kodu ile dinleyebiliyor. Her çocuğun kendine ait bir ağacının olduğu anaokulunda böylece aitlik duygusu ve sorumluluk bilincinin gelişmesi sağlanıyor.

ÇOCUK MERKEZLİ PROGRAMLAR UYGULANIYORTarım alanlarında çoklu zeka programlarına eklektik olarak okulda tüm eğitim alanında aktif rol alabileceği çocuk merkezli programlar uygulanıyor. Programlar arasında GEMS / Fen- Matematik Programı (Great Explorations in Math and Science) Gems eğitimi, fen bilgisi eğitiminde çocukların gözetimli keşif yöntemi ile bilinçlenerek öğrenmeleri sağlanıyor. Gözetimli keşif, çocuğun isteği doğrultusunda öğrenime katılmasını, görerek ve keşfederek öğrenmesi sağlanıyor. Tarım alanları aynı zamanda doğal enerji sistemi olan güneş enerjisi ile aydınlatılıyor. Çocuklar bu sayede kullanılabilir enerji sistemleri hakkında da bilgi sahibi oluyor.

ESA’NIN ÇEVRE DUYARLILIĞI SERTİFİKA İLE TAÇLANDI

Eyüpsultan Belediyesi Anaokulları ve Akademisi’nde (ESA) eğitim gören minik öğrencilere, orman eko-sistemi ve çevre bilinci deneyimleyerek öğretiliyor. Çocuklar bu sayede orman ve içerisinde barındırdığı tüm yaşam alanını tanıyor, çevre eğitimi konusunda bilinçleniyorlar. ‘Okullarda Orman Programı’ öncülüğünde çalışmalarını sürdüren ESA Anaokulu’nun, geleceğin teminatı miniklere yönelik bu duyarlılığı davranışı bir sertifika ile taçlandı. ESA, orman eko-sistemin öneminin anlatıldığı ve çevre bilincinin verildiği eğitimler sonucu TÜRÇEV’den sertifika almaya hak kazandı.

ANAOKULUNDAN EYÜPSULTAN’DA İKAMET EDEN VATANDAŞLAR FAYDALANIYOR

Eyüpsultan’da ikamet eden vatandaşlara yönelik hizmet verilen anaokulunda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul öncesi eğitimde öncelikli yaş grubu olarak belirlenen 57- 68 aylık çocuklar için yapılan başvurular ilk etapta kabul edilirken, yeterli kontenjan bulunduğu takdirde 48 aya kadar öz bakım becerilerini geliştirmiş küçük yaş grubu çocuklar da bu hizmetten yararlanabililiyor.

Toplam 400 metrekarelik bir alanda, Karadolap Mahallesi Direk Sokak’ta iki katlı olarak yapılan anaokulu, bölgede bu konudaki büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Anaokulu 3 sınıf, 1 Loft Alanı (Etkinlik Alanı), 1 İdare Odası, 1 Bekleme ve Bebek Bakım Odası, 1 Yemekhane/Mutfaktan oluşuyor.

vwsdb3m7yoea4cmjllyxqhzg.jpg

ixturh2xo069dncufm7elftp.jpg

Ija8vj4ny1lze9k3nums2eua.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.