Eyüpsultan'dan Haraçina'ya su tesisi

Eyüpsultan'dan Haraçina'ya su tesisi

Törende konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, "Su yatırımı sıradan bir yatırım değil. Değerli Belediye Başkanım bizi ziyarete gelip bu sorunu anlattığında rahatsız oldum. Bu konunun şimdiye kadar çözülmemiş olması beni de rahatsız etti. Üsküp Haraçina’nın yıllardır süregelen su sorununu çözüme kavuşturduk, mutluyuz. Balkanlar’da yaşayan kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haraçina Belediye Başkanı İbraimi de bölge sakinleri adına teşekkür etti. Bu projeyle rüyalarının gerçekleştiğini vurgulayan İbraimi, Haraçina Belediyesi sakinlerinin yıllardır su sorunuyla karşı karşıya kaldığını ve bu durumun kendilerini geçici çözümler aramalarına ittiğini söyledi.

Konuşmaların ardından plaket ve hediye takdim edildi, belediye binasının önüne sembolik konulan çeşmenin açılışı dualar eşliğinde yapıldı.

İki belediye arasında yapılan görüşmeler sonucunda, Kuzey Makedonya’ya Eyüpsultan’dan gelen ekipler, gerekli çalışmaların yapılması için analizler yapmıştı. Bu analizler doğrultusunda 2 su pompası, 2 su pompa motoru, 4 elektrik panosu, 200 metre yer altı kuyu motor pompası elektrik kablosu temin edilmiş ve su tesisi kurulmuştu.

adivjw6xtqzhkmecrp53t7uy.jpg

ztmmcyjbu3sh2wqbid6ozsew.jpg

prgywmiwcsuqtmcjx2auzkby.jpg

plwu7kfhyqdt350eglqciobw.jpg

pfjezq9buxd1kzltfqtcp67m.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.