Eyüpsultan'ın en güzel bahçe/teras ve balkonları belli oldu

Eyüpsultan'ın en güzel bahçe/teras ve balkonları belli oldu

Yarışmada öncelikle başvuru dosyaları jüri tarafından ön değerlendirmeye tabi tutuldu. Ön değerlendirmenin ardından yine jüri tarafından büyük bir titizlikle yapılan değerlendirmeyle Eyüpsultan’ın en güzel bahçe / teras ve balkonları seçildi.

Eyüp MODESA iş birliğiyle en güzel bahçe / teras ve en güzel balkon olarak iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmada büyük bir özenle hazırlanmış birbirinden güzel ve renkli bahçe, balkon ve teraslar yarıştı.

Balkon Kategorisi’nde derece alanların isimleri şöyle:

1- Billur Karahasan (Göktürk)2- Hülya Şeker Çakır (Defterdar)3- Elif Şeras Kurt (Merkez)

Bahçe/Teras Kategorisi’nde derece alanların isimleri ise şöyle:

1- Nilüfer Fırtına Bozyel (Esentepe)2- Hanife Kuşburnu (Sakarya)3- Ayşe Eker (Esentepe)

Yarışmada her iki kategorinin de birincisine 20 bin TL, ikincilere 10 bin TL ve üçüncülere 5 bin TL hediye çeki ve katılım sertifikaları verilecek.

100 YAŞINDAKİ MİHANE TEYZE’NİN KENDİ EMEKLERİYLE HAZIRLADIĞI BAHÇESİNE ÖDÜL

Bu arada amacı çevre sevgisini arttırmak, çevreye karşı vatandaşların ilgisini, duyarlılık bilincini desteklemek, yaşanılan çevrenin estetik niteliğini geliştirmek, halkın yaşadığı alanın peyzajına ve çevre düzenlemesine yönelik ilgisini teşvik etmek olan yarışmada büyük özverinin, emeğin ve doğa sevgisinin hikayeleri yazıldı.

Eyüpsultan Düğmeciler Mahallesi’nde yaşayan 100 yaşındaki Mihane Akdere’nin, gözü gibi baktığı, sevgiyle, sabırla büyüttüğü çiçeklerle süslediği, tamamen kendi emekleriyle düzenlediği bahçesine jüriden mansiyon ödülü geldi.

BİR ÖDÜL DE ÇEVRE BİLİNCİ İÇİNGöktürk Mahallesi sakinlerinden Öznur Ergüvenç’in yaptığı çalışma ise, özellikle küresel ısınma nedeniyle suya en çok ihtiyaç duyulan bugünlerde çevreye, doğaya karşı duyarlılık örneği oldu. Ergüvenç, çiçeklerini sulamak için yağmur sularını kullanıyor. Yağmur suyunu biriktirip çiçeklerini bu biriktirdiği yağmur suyuyla sulayan Ergüvenç’in bu duyarlı davranışı da mansiyon ödülü aldı.

ÖDÜL TÖRENİ TARİHİ DUYURULACAK

Yarışmanın ödül töreninin tarihinin önümüzdeki günlerde duyurulacağı açıklandı.

gdl03pbva4vt2kIdxmsennzj.jpg

yeglthdpq5anbirp8emjystk.jpg

sgImwfpfl2lddwxc9r35qesz.jpg

lzhxgdpmjoacbdy7husqtlrv.jpg

0gbumzl2i5xdsI13de7qnvmz.jpg

eybfsp1unshIhl2f0wotv49q.jpg

0v6kfqc8ganmln1mo9Ishjqh.jpg

rmt4thyeoIzw9bi5o1vfsvrx.jpg

lxI6kvjlrdtzpr49fcwobypj.jpg

y3fcvpjgr9tofqvh607awwsz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.