Eyüpsultanda "Bana Filistini Anlat" fotoğraf sergisi

Eyüpsultanda "Bana Filistini Anlat" fotoğraf sergisi

Eyüpsultan Belediyesi, Caferpaşa Medresesi Kültür Sanat Merkezi'nde "Bana Filistini Anlat" adlı Fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Eyüpsultan Belediyesi, Caferpaşa Medresesi Kültür Sanat Merkezi’nde "Bana Filistini Anlat" adlı Fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Dünya tarihinin kadim toprakları Filistin’in kültür, doğa ve yaşamını birbirinden güzel fotoğraflarla yansıtan serginin açılışını, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken gerçekleştirdi.

Anemon Kültür Derneği ve Şekaiku’n Numan Kültür Derneği’nin işbirliğinde gerçekleştirilen serginin açılışına Filistin Başkonsolosu Hanaa Abu Ramadan, Filistin Türk İş Adamları Derneği Başkanı Mazen Alhasasnah, Filistin Turizm Bakanlığı Temsilcisi Mofeed Salah ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Filistin’in kutsal mirasını tanıtan, Filistin halkının yaşamından kesitleri sunan sergi, eşsiz güzellikteki doğayı, bereketli toprakları ve canlıları Filistinli fotoğrafçıların karelerinden sanatseverlere sunuyor.

Serginin açılışına katılan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, İslam aleminin en önemli merkezlerinden Filistin’i bilinmeyen yönleriyle yansıtan fotoğrafların çok değerli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Filistin Dünya Müslümanlarının kanayan yarasıdır. Oradaki güzelliklerin ve sıkıntıların çok güzel resmedildiği bir sergi olmuş. Bu sergiyi gezdiğimizde, bir nebze de olsa oradaki sorunları yaşamış olduk. Caferpaşa Medresesi bundan sonra daha çok kültür sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Tüm sanat dallarını destekliyor ve Eyüpsultanlı hemşehrilerimi bu güzel Filistin sergisine davet ediyorum."

Sanatseverler, “Bana Filistini Anlat” sergisini, 25 Temmuz’a kadar Caferpaşa Medresesi Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaret edebilecekler.


































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.