Eyüpsultan'da Ramazan bir başka güzel yaşanıyor

Eyüpsultan'da Ramazan bir başka güzel yaşanıyor

Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan ayında, Eyüpsultan'ın ve Ramazan'ın maneviyatına uygun programları vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan ayında, Eyüpsultan’ın ve Ramazan’ın maneviyatına uygun programları vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen birbirinden özgün programlarda, değerli konuklar ağırlanıyor.

GENÇ ŞAİRLERLE “ŞİİR MECLİSİ”

Ramazan ayının ikinci gününde Şiir Meclisi isimli program düzenlendi.

Zal Mahmut Paşa Cami Külliyesi avlusunda, Raşit ulaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşen programa genç şairler Aykut Nasip Kelebek ve Orhan Özekinci konuk oldu.

Programda genç şairlerle şiir ve sanat üzerine sohbet edildi.

EDEBİYAT DÜNYASININ TANINMIŞ İSİMLERİ EDEBİYATSEVERLERLE BULUŞUYOR

Teravih namazı sonrasında ise yine Zal Mahmut Paşa Külliyesi avlusunda her gün Kültür, Sanat ve Edebiyat Söyleşileri programında edebiyat dünyasının tanınmış isimleri edebiyatseverlerle buluşuyor.

Söyleşi programının ikinci gününe felsefe ve mantık ilmiyle yakından ilgilenen Mütefekkir Halil İbrahim Sofuoğlu konuk oldu.

Sofuoğlu, programa İhlas suresinin tefsiri ile başladı. Sonrasında ise Ramazan, oruç, pedagoji, insan ve tevhid konuları ele alındı.

DERGİ VE SAHAF STANTLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Bu arada Zal Mahmut Paşa Külliyesi Avlusu’nda her gün gece 01.00’a kadar ulusal dergiler ve sahafların stantları bulunuyor. Bu etkinlik, kitapseverleri kitapla buluşturarak okuma kültürüne katkıda bulunuyor.

Dergi stantlarında tanıtım çalışmalarının yanında dinlenme alanını kullanan ziyaretçiler diledikleri kitabı okuma ve inceleme şansına kavuşuyor.

Tarihimizde önemli bir yere sahip olan dergilerin sayıları fuarın özel bölümünü oluşturuyor.

İlerleyen süreçte Dergi Müzayedeleri gerçekleştirilerek geçmişe ait özel sayılar açık artırma usulu ile meraklılarıyla buluşturulacak.




















HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.