Ferhat Arslan: Eşler arasında görülen en önemli sorun, sorunları kabul etmemek

Ferhat Arslan: Eşler arasında görülen en önemli sorun, sorunları kabul etmemek

Teravih namazı sonrası ise Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nin avlusunda kültür, sanat, tarih ve edebiyat dünyasının önemli isimleri Ramazan Sohbetlerinde vatandaşlarla bir araya geliyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de katıldığı Ramazan Sohbetlerinin konuğu Aile Danışmanı Ferhat Arslan oldu.

“Aile Bilinci” başlıklı söyleşide Ferhat Arslan, Anne, baba ve çocuk ilişkisi, doğru çocuk eğitimi ve rol model olma konularında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

“GENİŞ AİLE VE ÇEKİRDEK AİLE ARASINDAKİ GERİLİM ÖNEMLİ BİR KONUDUR”

Geniş aile ve çekirdek aile arasındaki gerilimin çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Arslan, “ Anneler özellikle erkek çocuklarını paylaşamıyorlar. Dokuz ay karnınızda, sonra kucağınızda taşıdığınız çocuğunuz büyüyor, yetişiyor ve elin kızıyla evleniyor. Anneyle kuramayacağı kadar yakın bir ilişkiyi eşiyle kurmaya başlıyor. Erkeğin ve kadının sır arkadaşı onun eşidir. Çünkü bütün mahremini biliyor. Anneler, oğluyla öyle bir bağ kurmuş ki oğlan çocuğunu vermek istemiyor. Oysaki sevgili anne sende aynı şeyleri yaşadın. Oğlun bir aile kurdu ve hayatlarıyla ilgili kararları bunlar verecek. Oğlunuzu zor durumda bırakmayın. Onlar artık yetişkinler, Allah sistemi böyle kurmuş. Kuşlar bile yavrusu büyüdüğünde gagasıyla vuruyor yuvadan aşağı atıyor; git kendi yuvanı kur diyor. Lütfen çocuklarınızın aile hayatına saygı duyun” dedi.

“BİZ SUÇUN VE HATANIN KENDİMİZDE OLDUĞUNU FARKEDEMİYORUZ”

Söyleşide eşler arasında yaşanan sıkıntıları örneklemelerle anlatan Arslan, eşler arasında görülen en önemli sorunlardan birinin de sorunları kabul etmemek olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bir anahtarı kapıya koyarsınız sağa çevirdin mi kilitleniyor sola çevirdiğinde kapı açılıyor. Yani kelimeler tek başına yetmiyor üslubu da katmanız lazım. Aynı kelimeyi anahtarı kullanırsınız ama ses tonunuz, vurgunuz, beden diliniz de önemli. En büyük sorunlarımızdan birisi sorunları görmemek ve sorun çözmeyi bilmememiz. Sorunların çözümü inat etmemek, öfkeni dizginlemek ve gerektiğinde susmayı bilmektir. Öfkeliyken konuşmayacaksın, gerekirse dışarı çıkacaksın dolaşacaksın. Öfkeliyken suç ve ceza dengesini sağlayamazsınız. Bu gibi durumlarda, tartışmalarda ortamı terk edin, yan odaya geçin. Biraz zaman geçsin az sonra göreceksin ki demin düşündüğünüz gibi düşünmüyorsunuz. Biz suçun ve hatanın kendimizde olabileceğini fark edemiyoruz.”

Programın sonunda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken katılımlarından ve verdiği değerli bilgiler için Ferhat Arslan’a teşekkür ederek Gravürlerde Eyüpsultan kitabını hediye etti.

nf5h73vsfaxwiacodrwmu8yq.jpg

h7guya4kpbofv8zr5eaztngI.jpg

xbiatvekIz1b48paht6wsxjm.jpg

bxuosdnm97bohdkfvasqgxvj.jpg

9cdoox8ahdaunkjzbmq1Iqv6.jpg

domytzj8qamv20n4lhu6fnfk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.