Geleceğin tenisçileri Yaz Spor Okullarında yetişiyor

Geleceğin tenisçileri Yaz Spor Okullarında yetişiyor

Eyüpsultan Belediyesi'nin her yıl gençler ve çocukların tatilde de spor yapması ve sağlıklı gelişmesi için düzenlediği Yaz Spor Okulları'nda geleceğin tenisçileri yetişiyor.

Eyüpsultan Belediyesi'nin her yıl gençler ve çocukların tatilde de spor yapması ve sağlıklı gelişmesi için düzenlediği Yaz Spor Okulları’nda geleceğin tenisçileri yetişiyor.

7-10 ve 11-15 yaş grubu çocukların profesyonel eğitmenler gözetiminde aldığı tenis derslerinde öğrenciler, temel tenis tekniklerini öğreniyor.

Raket tutma, topa alışma, vuruş teknikleri ve servis atışlarını öğrenen öğrenciler, teniste ileri seviyeye geçtiklerinde, hocalarıyla karşılıklı oynayabiliyor.

Öğrencilere çeviklik kazandıran ve enerji seviyesini arttıran bir spor olan tenis sayesinde, çocukların kasları ve kemikleri gelişiyor.

Topun takibi ile hız kazanan öğrenciler, tenisle birlikte düzenli pratik yapma alışkanlığı ve çalışma disiplini de ediniyor.

BAŞKANIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM”

Tenis dersine katılan öğrencilerden 11 yaşındaki İlbey, burada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söylerken, “Tenis derslerinde raketi nasıl tutacağımı öğrendim. Tatilde boş zaman geçireceğimize burada daha güzel zaman geçiriyoruz, eğlenceli şeyler yapıyoruz. Bu kurstan, tenisten, karateden ve hocalarımdan çok memnunum. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yaz Spor Okulları’nda öğrenciler tenis derslerinin yanı sıra; basketbol, karate, voleybol, futbol, satranç, kay kay, okçuluk, bisiklet gibi branş dersleri alıyor. Ayrıca öğrencilere, tercih ettikleri branş derslerinin yanında her gün beslenme, eğitsel oyun ve almış oldukları eğitimi pekiştirebilecekleri sportif değerler dersleri de veriliyor.

HER ÖĞRENCİYE YÜZME DERSİ”

Pazartesi-Çarşamba ve Salı-Perşembe olmak üzere 2 grup olarak derslere katılan öğrenciler, bu gruplar dışında 1 gün de yüzme derslerine katılıyor.

5 bölgede, 13 spor branşında, 77 eğitmenle gerçekleştirilen Yaz Spor Okulları’na, 7 binin üzerinde kayıt alındı.

Toplam 6 hafta sürecek olan Yaz Spor Okulları, 2 Ağustos tarihinde sona erecek.


























HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.