GENÇLER SOKAKLARI TEMİZLEDİ, YOLLARI DÜZENLEDİ

GENÇLER SOKAKLARI TEMİZLEDİ, YOLLARI DÜZENLEDİ



Gençler, uzaktan bakıldığında kolay gibi görünen ancak zorluğu yaparken anlaşılan şehir yönetimi işlerini bir bir deneyimledi. Kağıthane Belediyesi tarafından başlatılan Deneyim okulu projesi ile gençler birçok işte tecrübe ve yeni arkadaşlar kazandı.

Kimisi çöp kamyonunun arkasına geçip sokakları temizledi, kimisi zabıta olup marketlerde fiyat denetimi yaptı, bahçıvanlığı merak edenler çimleri biçti, kimisi de gözünü ağır işlere çevirip yol ve kaldırımları düzenledi. Deneyim Okulu projesine İlçedeki 16-23 yaş aralığındaki 500'den fazla genç katıldı.

Kağıthane Belediyesi tarafından proje ile gençlerin farklı işlerde deneyim kazanmaları, yeni arkadaşlar edinmeleri, ekip çalışmasını sahada öğrenmeleri, farkındalıklarının gelişmesi, şehir yönetiminde söz sahibi olmaları ve şehre aidiyet duygusunu pekiştirmeleri amaçlandı.

Toplam dört hafta süren projenin sonunda gençler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Deneyim Okulu'na katılan gençlere sertifikaları verilirken; kura ile belirlenen isimlere elektrikli scooter, tablet, bilgisayar, telefon ve akıllı saatler hediye edildi.

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin proje ile ilgili olarak; '' Projemiz Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor. Birçok kuruma da örnek olduk. Gençlerin sahada birebir işleri deneyimledikleri böylesi bir proje başka yerde yok. Gençlerimiz hem deneyim, hem arkadaş, hem ödül hem de unutamayacakları çok hoş hatıralar kazandılar. Her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Deneyim Okulu projemizin; gençlerin eğitim ve sosyal hayattaki başarılarını artıracağına inanıyorum.'' dedi.


j7ccl2khnome3h0r6xwtbzyq.jpg

3w1v6jqns0Ipy9cb4qzdvrjf.jpg

sbcc3twqlyd9ftkge5j4snfp.jpg

rt1dwkvpd6hmrqho9nsi8wcf.jpg

sIk5cdtbwoa6tivcsegvyrmr.jpg

5lI9mwzu01oxkcptyxvfjs24.jpg

rocbvmk36j5ecxdn4tjmtwpf.jpg

94dezlc3gparuysljbsewrg8.jpg

ubkvvtgxojfumaoknctghx3e.jpg

xnhajoc3holsviwtc7n8ffbl.jpg

laIehwq09uobujpyyfeirtgc.jpg

8pwrlckxqshzgm53lv6ynof1.jpg

q1hsldkxtgs86vawq3jmIn2n.jpg

cpdcuwutb9k6qz32xknteinm.jpg

ru9Igpwvmjynurdfzaiqossb.jpg

q2mprw5kw06dupye13o4ztrd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.