Güngör Geçer: “Karataş’ımızı bölgenin incisi yapmak için çalışıyoruz.”
Adana’nın Karataş ilçesinde limanda düzenlenen törenle balıkçılar denizeuğurlandı ve Vira Bismillah dendi. Törene Adana Valisi Mustafa Yavuz, AdanaBüyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Karataş Belediye Başkanı AliBedrettin Karataş, balıkçılar ve Karataşlılar katıldı. Akşam da Atapark’ta halkoyunları gösterileri gerçekleştirildi, Derya Atalan konser verdi.
BEREKETLİ VE GÜVENLİ BİR AV SEZONU DİLİYORUM
Törende katılımcılara hitap eden Güngör Geçer şunları söyledi: “Bugün Karataş’ta denizin emeklebuluştuğu bu anlamlı günde sizlerle bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum.Vira Bismillah sözü asırlardır denize açılan her balıkçının dilinden dökülenhem bir dua hem bir umuttur. Tekneler demir alırken söylenen bu söz aslındabereketin, emeğin ve alın terinin de simgesidir. Bugün de aynı heyecanla, aynıinançla, sizlerle birlikte vira bismillah diyoruz. Balıkçılık babadan oğula,nesilden nesle aktarılan bir kültür, bir yaşam biçimidir. Karataş’ımızın veAdana’mızın kıyılarında emek veren her balıkçımız soframıza bereket taşırkenaynı zamanda şehrimizin kimliğine de değer katmaktadır. Adana BüyükşehirBelediyesi olarak balıkçılarımızın yanında olmayı her zaman bir görev bildik.Ağ, fanya, ip gibi mütevazi desteklerde, samimi katkılarda bulunduk, bulunmayade devam ediyoruz. Sadece balıkçılarımıza değil, Karataş’ımızın genelgelişimine de aynı kararlılıkla eğildik. Yıllardır ihmal edilmiş birçok sorunuçözüme kavuşturduk. Arıtma tesislerinden içme suyu tesislerine, yol çalışmalarındandiğer altyapı yatırımlarına kadar Karataş’ı hak ettiği hizmetlere ulaştırdık.Karataş’ımızı bölgenin incisi yapmak üzere çalışıyoruz. Bugün de yarın dadenizcilerimizin bereketini koruyan, alın teriyle geçimini sağlayan balıkçıkardeşlerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Onların sorunlarınaçözüm üretmek, çalışma koşullarını iyileştirmek ve bu kadim mesleği geleceğetaşımak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Buvesileyle denize açılan tüm balıkçılarımıza bol, bereketli ve güvenli bir avsezonu diliyorum. Tekneleriniz hep dolu, ağlarınız hep bereketli olsun,denizler sizlere cömert davransın, dönüşleriniz her zaman selametle olsun.Sözlerimizi atalarımızdan bize miras kalan o güzel duayla bitirmek istiyorum.Vira bismillah! Bol ve güvenli bir sezon olsun.
DERYA ATALAN KONSERİ
Daha sonra Atapark’ta gerçekleştirilengeceye de katılan Güngör Geçer, halk oyunları gösterisini izledi, Derya Atalankonserini dinledi.
DENİZLERİMİZİ, BALIKLARIMIZI VE GELECEKNESİLLERİMİZİN HAKKINI BİRLİKTE KORUMAMIZ GEREKİYOR
Burada da balıkçılara, halka vekonuklara hitap eden Başkan Vekili Güngör Geçer sözlerini şöyle sürdürdü: “Buakşam burada Atapark’ta denizimizin serinliğinde, oyunlarımızın, müziklerimizincoşkusuyla bir aradayız. Az önce vira bismillah diyerek balıkçı kardeşlerimizlebirlikte yeni bir sezonu hep birlikte açtık. Şimdi de burada Karataş’ımızıngüzelliğini, dostluğunu ve bereketini kutluyoruz. Karataş Adana’nın denizeaçılan kapısıdır. Balıkçılığıyla, üretimiyle, insanlarıyla kentimizin çokdeğerli bir parçasıdır. Ancak bizler biliyoruz ki denizlerimizin bereketi onukoruduğumuz sürece devam eder. Denizlerimizi, balıklarımızı ve geleceknesillerimizin hakkını hep birlikte korumamız gerekiyor. Çünkü çocuklarımız dayarın bu kıyılarda aynı umutlarla denize bakabilsinler istiyoruz. AdanaBüyükşehir Belediyesi olarak Karataş’ımızın yanında olmayı, halkımızın yanındaolmayı, balıkçılarımızın yanında olmayı her zaman görev bildik. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak Karataş’aolan sevgimiz, balıkçılarımıza verdiğimiz değerin, gençlerimize olaninancımızın somut göstergesidir. Bu topraklara, bu denize, bu emeğe hizmetetmek bizim için bir görev değil, büyük bir onurdur. Bugünkü tören ve etkinliklerde emeği geçenherkese gönüldün teşekkür ediyorum. Denizimiz bereketli, sofralarımız bololsun, Karataş’ımız hep gülsün.”
ŞİMDİ GÖNÜLLERE YAPTIĞIMIZ YOLLARDANGEÇİYORUZ
Zeydan Karalar da gösterileri ve konseriizleyerek hemşehrileriyle sohbet etti. Son dönemde ilçelerde, köylerde halklabuluştuğunu, şehre yapılan yol hizmetlerinin yanında, gönüllere birçok yolyaptıklarını gördüğünü belirten Zeydan Karalar: “İnsanların gönüllerineyaptığım yollardan geçiyorum şimdi. Nereye gitsek insanların bizi çoközlediğini görüyorum. Allah şahittir ben de hepinizi çok özledim. Ben iyi bir -Adanalıyım,12 yıldır belediye başkanıyım, gece gündüz çalıştım. Nerede bir eksik varsatespit edip gidermeye çalıştım. Genel anlamda çok önemli işler yaptık.Karataş’ta da kimsenin yapmadığı arıtmayı yaptık, Çatalan suyunu bu kardeşinizgetirdi, grup yollarının tamamını bu kardeşiniz yaptı. Bugün vira bismillahdiyen balıkçılarımıza bol, bereketli bir sezon diliyorum. Balıkçılarımızınsorunlarını azaltmak için elimizden geleni yaptık. Şimdi de Güngör Kardeşimyapıyor elinden geleni.”
GÖNLÜMÜZ, KALBİMİZ HER DAİM BİRLİKTE
“Bizi fiziken biraz ayırdılar” diyenZeydan Karalar sözlerine şöyle devam etti: “Fiziken ayırdılar ama bizi gönüldenayıramazlar. Bizim gönlümüz de kalbimiz de her daim sizle birlikte. Görevdeolayım ya da olmayayım, Adana ile ilgili sorunlarda elimizden geleni yaparız.Sizlere çok büyük teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’de örneği görülmemişşekilde kardeşinize sahip çıktınız. Beni bir an bile yalnız bırakmadınız. Heryerde Adana konuşuldu, bana sahip çıkmanız konuşuldu. Ben sizlere müteşekkirim,canım feda olsun sizlere. Kısmetiniz bol olsun, Allah’a emanet olun.”


















Kaynak:İSTANBUL SES


