Haliç Genç Edebiyat Günleri sona erdi

Haliç Genç Edebiyat Günleri sona erdi

Eyüpsultan Belediyesi tarafından “Haliç'te Edebiyat Rüzgarı Esiyor” sloganıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Haliç Genç Edebiyat Günleri sona erdi.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından “Haliç’te Edebiyat Rüzgarı Esiyor” sloganıyla bu yıl beşincisi düzenlenen Haliç Genç Edebiyat Günleri sona erdi.

Dört gün boyunca düzenlenen edebiyatla dolu programlarda, yazar ve şair adayları gençler bir taraftan ustalarla bir araya gelme imkanı buldu, bir taraftan da kendi eserlerini okuma ayrıcalığını yaşadılar.

Usta ve genç yazarların katılımları ile söyleşi programları, üniversite hocalarının atölye çalışmaları ve konferanslarıyla gerçekleşen etkinliğin son gününde iki ayrı program düzenlendi.

Programların ilki olan “Meydan Okumaları” saat 13.00’de Eyüpsultan Camii Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda, Eyüpsultan Yazı Akademisi öğrencileri kendilerinin kaleme aldıkları yazıları ve şiirleri okudular. Bu arada programı seyretmeye gelen konuklar arasından da sahneye çıkarak şiir okuyanlar oldu.

KATILIMCILAR TEKNE TURU İLE KEYİFLİ ANLAR YAŞADI

Saat 15.00’de ise usta denemeci Gökhan Özcan ile genç denemeciler Süleyman Ceran, Mustafa Uçurum ve Tekin Şener’in katılımıyla Caferpaşa Medresesi’nde “Deneme Günü” adlı bir program düzenlendi.

Bu programda da Özcan ve genç denemeciler, öğrencilere deneme yazıları ile ilgili tecrübelerini ve birikimlerini aktardılar.

Haliç Genç Edebiyat Günleri, katılımcılar için düzenlenen keyifli bir tekne turuyla son buldu.

 

































HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.