İslambeyde Kentsel Dönüşüm kapsamında binaların yüzde doksanı yıkıldı

İslambeyde Kentsel Dönüşüm kapsamında binaların yüzde doksanı yıkıldı

“İSLAMBEY’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE NELER YAPILDI”

Eyüpsultan ilçesi Karadolap ve İslambey mahallelerinde göç ve nüfus artışı ile başlayan kaçak yapılaşma, mülkiyet sorunları ile birlikte çok sayıda sağlıksız yapı ortaya çıkarmış olup İslambey ve Karadolap Mahallelerinde yaklaşık 10 hektarlık alan 2016 yılında “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı” ilan edilmişti.

Karadolap Mahallesi’ndeki parsellerin akıbetine ilişkin hususların netleşmemesi sebebiyle, İslambey Mahallesi’ne ilişkin çalışmalara hız kazandırılırken, hak sahipleriyle muvafakat görüşmelerinin yürütülmesi adına Kentesel Dönüşüm Ofisi açıldı ve daha ilk aşamada vatandaşların yüzde 67’siyle anlaşıldı.

İLK YIKIM 14 OCAK 2022 YILINDA YAPILDI

İslambey Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında, yaklaşık 5 hektar büyüklüğünde olan söz konusu alanda mülkiyet yapısının çözülmesi, sosyal yaşam şartlarının yükseltilmesi, deprem riskine karşı gerekli önlemlerin alınmasına ivedilikle ihtiyaç duyulduğundan ilk yıkım 14 Ocak 2022 yılında İslambey Caddesi Dirim Sokak’ta bulunan iki binanın yıkımı ile başladı.

Söz konusu alan, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunla Bakanlık Makamı’nın 16.05.2022 tarihli Olur’u ile "Rezerv Yapı Alanı" olarak belirlenmesinin ardından ise yine 6306 sayılı Kanun'un 6/A maddesi uyarınca yürütülmesine karar verilerek, tahliye ve yıkım işlemleri konusunda Eyüpsultan Belediyesi yetkilendirildi.

Rezerv Yapı Alan ilan edilmesinin ardından ise 394 bağımsız birimden oluşan alanda yaklaşık 650 adet yeni bağımsız birimin üretim sürecini başlatacak yıkım 18 Ağustos 2022 yılında İslambey Mahallesi Ethem Baba Sokak’ta, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve hak sahiplerinin de katılımıyla yapıldı.

“BEŞ AY GİBİ KISA BİR SÜREDE BİNALARIN YÜZDE DOKSANININ YIKIMINI TAMAMLADIK”

İslambey Mahallesi sakinlerinin yıllardır hayalini kurduğu kentsel dönüşüm projesinin hayata geçiş sürecinde meşşakkatli ve zorlu bir yolculuğa çıktıklarını ve bu süreçte Başkan Deniz Köken’in projenin her aşamasında büyük emekleri olduğunu vurgulayan Kentsel Dönüşüm Müdürü Evren Oral “Deniz başkanımız bu konuyla ilgili sayısız toplantı yaptı en sonunda şu kararı verdi ve dedi ki arkadaşlar yürüyoruz, bu vatan memleket için gerekli bir husus, artık bu saatten sonra dönüş yok. Hamdolsun bizlere de inandı kendi gücünü ve enerjisini de bu noktada kullandı ve biz 5 ay gibi kısa bir sürede binaların yüzde doksanını yıkarak vatandaşların bizlere olan güvenini de kazanmış olduk. Yine Başkanımız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının verdiği kira yardımı kadar Eyüpsultan Belediyesi olarak da kira desteği sağlanacağının müjdesini verdi. Bu 1950 TL’lik kira yardımı da hak sahiplerine ayrı bir güven sağladı. Proje hayata geçtiğinde yerinde dönüşümle vatandaşlarımız daha sağlıklı, modern ve depreme dayanıklı konutlarına kavuşacak. Proje tamamlandığında ise yaklaşık 2 bin 500 vatandaşımız gerek sosyal yaşam alanları, gerekse geniş ve düzenli yollarıyla konforlu ve huzurlu bir yaşam standartlarına kavuşacak” dedi.

kjsa4tbb90wywgue3q6lzziv.jpg

pbxwwrn6sixuk2qj4vto1avh.jpg

zehjcbbsmn4pk8uhvrgqpa5x.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.