CHP’LİÖZTUNÇ SORDU: “ERDOĞAN BU SEFER ‘EY BARZANİ’ DİYEBİLECEK Mİ?”

CHP’LİÖZTUNÇ SORDU: “ERDOĞAN BU SEFER ‘EY BARZANİ’ DİYEBİLECEK Mİ?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Papa’nın Kuzey Irak ziyareti sırasında, Türkiye topraklarının bir kısmının Kürdistan toprağı olarak gösterildiği pul üzerindeki haritayı...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Papa’nın Kuzey Irak ziyareti sırasında, Türkiye topraklarının bir kısmının Kürdistan toprağı olarak gösterildiği pul üzerindeki haritayı hatırlatarak, “Sayın Erdoğan Büyük Orta Doğu Projesi’nin Eş Başkanlığı’na devam ediyor mu? Etmiyor mu? Bu haritayı kabul ediyor mu? Etmiyor mu? Kendisinin eş başkanı olduğu projenin haritası budur. Buna ne tepki verecek? Barzani’ye tepki gösterebilecek mi?” diye sordu.

Öztunç, Papa’nın Kuzey Irak ziyareti sırasında, Türkiye topraklarının bir kısmının Kürdistan toprağı olarak gösterildiği pul üzerindeki haritaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sorular yöneltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce “Büyük Orta Doğu Projesi’nin Eş Başkanıyım” dediğini hatırlatan Öztunç, şunları söyledi:

“Papa’nın Kuzey Irak ziyaretinde bir skandal ortaya çıktı. Bu skandalda Türkiye topraklarının bir kısmı, büyük Kürdistan haritasında gösteriliyor. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce Büyük Orta Doğu Projesi’nin Eş Başkanı olduğunu söylemişti. Bu haritada Büyük Orta Doğu Projesi’nin Kürdistan haritasıdır. Sayın Erdoğan Büyük Orta Doğu Projesi’nin Eş Başkanlığı’na devam ediyor mu? Etmiyor mu? Bu haritayı kabul ediyor mu? Etmiyor mu? Kendisinin eş başkanı olduğu projenin haritası budur. Buna ne tepki verecek? Merak ediyoruz. Her fırsatta ‘Ey Kılıçdaroğlu! Ey Cehape’ diyen Sayın Erdoğan, bu defa ‘Ey Barzani’ diyebilecek mi? Barzani’ye tepki gösterebilecek mi? Bunu hep birlikte merakla bekliyoruz.”

Kaynak: ANKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.